Sony Alpha 7C II is de allround compacte camera die jij wil hebben

Met de feestdagen in aantocht begint ons verlanglijstje ook weer serieuze vormen aan te nemen. Een van de dingen die wat ons betreft een absolute essential is op het gebied van wannahaves: een fotocamera. En nee, je smartphone telt niet. Laat nu net de Sony Alpha 7C II zijn uitgekomen. En ja, die wil je hebben.

Met je smartphone kun je echt prima foto’s maken voor je Instagram Stories, maar als je een beetje geïnteresseerd bent in fotografie dan heb je meer nodig dan die twee of drie cameraatjes achterop je telefoon. Je gaat het pas zien als je het doorhebt, zei wijlen Johan Cruijff ooit en dat geldt zeker als je de foto’s naast elkaar legt van een smartphone versus een spiegelreflex of systeemcamera. Alsof Real Madrid een wedstrijdje tegen Helmond Sport speelt: geen partij.

Sony Alpha 7C II

Sony Alpha 7C II

Sony brengt al jaren fantastische camera’s op de markt. Hun laatste wapenfeit is de Sony Alpha 7C II. Wij nemen de belangrijkste specs met je door waarom dit een camera is die jij moet overwegen.

1. Compact

Als je door Antwerpen, Florence of New York loopt, dan wil je geen hele cameramodule om je nek hebben hangen waar je al een hernia van oploopt door er alleen maar naar te kijken. Je wil een camera die je makkelijk bij je kan dragen en snel tevoorschijn kan toveren als je iets wil vastleggen. Een van de punten waar de Sony Alpha 7C II zich onderscheid is dat ‘ie compact is. Ten opzichte van z’n voorganger is deze zelfs ongeveer de helft (45%) kleiner geworden. Dat maakt deze camera tot de perfecte reisgenoot.

2. Lichtgewicht

De Alpha 7C II is zoals z’n naam doet vermoeden de tweede generatie van Sony’s compacte full frame cameralijn. De knappe koppen bij Sony hebben het voor elkaar weten te krijgen om het gewicht met 22% te reduceren. In totaal weegt ‘ie slechts 514 gram.

Sony Alpha 7C II

3. Verwisselbare lens

Ook wat ons betreft een dikke pré: je kan je lenzen verwisselen. Handig, voor als je al een collectie lenzen hebt opgebouwd. Ook handig, voor als je een lenzencollectie wil opbouwen.

4. Indrukwekkende prestaties

 De Alpha 7C II is voorzien van een full-frame back-illuminated Exmor R CMOS beeldsensor met 33 effectieve megapixels. Daarnaast zorgt de nieuwste BIONZ XR processor voor hoge beeldprestaties voor zowel je foto’s als je video’s. Dat maakt ‘m gelijk een ideale camera voor elke content creator (in de dop).  Als je echt diep in de specs wil duiken, moet je effe hier spieken.

Sony Alpha 7C II

5. Video

Om iets verder in het videostuk te duiken: je kan filmen in 4K modus op 60 of 50 frames per second. Dat is filmen in bioscoopkwaliteit. Zo kun je op fraaie wijze spelen met het scherpte-diepte perspectief. Verder kun je ‘m uiteraard bedienen in combinatie met gimbal of een drone.

6. Connectiviteit met je smartphone

 Natuurlijk wil jij die kwalitatieve content delen met je volgers op de socials. Dan komt een stabiele smartphone verbinding goed uit. Dit heeft Sony verplaatst naar de mobiele Creators’ App, zodat de verbinding tussen camera en smartphone een stuk beter is. Zo kun jij in no time de beelden die je zojuist hebt gemaakt delen op the gram. Daarnaast kun je met een USB-verbinding de camera laten functioneren als 4K-webcam. Dat maakt live streamen ook direct mogelijk.

Sony Alpha 7C II

7. Antifstof-systeem

Dus jij een weekend lang de dikste foto’s geschoten. Blijkt dat er een klein stofje op de beeldsensor heeft gezeten. Dat kun je er nauwelijks meer uit editten kunnen we je vertellen. En ja, dit is ons wel eens overkomen. Kunnen je foto’s nog zo tof zijn, maar op elke foto een vlek is ronduit frustrerend. Gelukkig heeft de 7C II een antifstofsysteem via een coating tegen statische elektriciteit op de optische filter en een wisselmechanisme voor de beeldsensor voor de beeldsensor om dat te voorkomen. Wel zo safe. Er is ook een functie die de sluiter sluit als de camera wordt uitgeschakeld om de beeldsensor te beschermen tegen stof tijdens het wisselen van lenzen.

8. Vari-angle systeem

Ook top vinden wij het vari-angle scherm. Dat komt erop neer dat je het schermpje helemaal kan uitklappen en horizontaal kan plaatsen, waarmee je weer creatieve beelden kan schieten.

9. Innovatieve autofocus

Door gebruik te maken van AI-verwerkingseenheid kan de A7 II menselijke bewegingen herkennen, wat zorgt voor een verbeterde autofocus. Daarnaast is ‘ie in staat om dieren, auto’s, treinen en vliegtuigen te herkennen. Ideaal voor als je snel moet handelen om het juiste plaatje vast te leggen. Elke fotograaf weet: sommige momenten komen maar een keer voorbij.

Dus?

Is de Sony Alpha 7C II een van de meest interessante camera’s van dit moment. Het komt wel met een prijskaartje, want de full frame camera kost 2.400 piek. Is het al kerst? Meer info over deze knaller vind je op sony.com.

Reageer op artikel:
Sony Alpha 7C II is de allround compacte camera die jij wil hebben
Sluiten