Snapchat verliest bergen aan geld

Redactie 21 Sep 2017 Entertainment

Gebruik jij ook steeds vaker Instagram Stories in plaats van Snapchat? Je bent niet de enige. Het gaat heel slecht met Snap Inc, het bedrijf achter Snapchat. Sinds Facebook en Instagram de nieuwe ‘Stories’ mogelijkheid hebben toegevoegd aan  hun apps, zijn de cijfers van Snap Inc keihard omlaag gedonderd.

Snapchat – The fastest way to share a moment! Nu is het meer de ‘fastest way to lose a shitload of money’. Ondanks dat de app 158 miljoen gebruikers per dag heeft, verloor het bedrijf maar liefst 514,6 miljoen dollar. Dat is meer dan 432 miljoen euro, daar kan je bijna 20 keer het Beverly Hills-kasteel van Mayweather van aanschaffen. Ouch.

Het wordt des te pijnlijker, als je nagaat dat Snapchat-baas Evan Spiegel in 2013 een bod van 3 miljard dollar van Facebook in de prullenbak gooide. Als je het verhaal erachter kent, snap je beter dat Evan dat bod toen afsloeg. Maar toch: 3 miljard dollar. Hij en z’n compagnon hadden nu op een miljoenenjacht voor de kust van Saint Tropez kunnen liggen, bedenken of ze kaviaar of kreeft zouden lunchen en welke supercar ze daarna zouden kopen.

Snap Inc geeft ook pijnlijk toe dat zij waarschijnlijk nooit meer winstgevend zullen worden. Helemaal niet als concurrenten Facebook en Instagram de beste features van Snap blijven inpikken. Ongelooflijk dat ze hier überhaupt niet tegen beschermt worden, maar goed. Het is de bittere werkelijkheid voor Evan & co. Nu het nog kan moet je nog maar snel gaan genieten van deze 11 Snapchat-parels!

Reageer op artikel:
Snapchat verliest bergen aan geld
Sluiten