De My AI-functie van Snapchat heeft nog wat haken en ogen

Een week geleden kwam Snapchat met een verrassing. Ze presenteerden, zoals het een groot bedrijf betaamt, een eigen AI-functie. Snappers kunnen met de bot chatten, hem vragen stellen of zelfs om advies vragen. Het beestje heet My AI (in het begin tenminste) en hij staat helemaal bovenaan je chats.

Snapchat My AI

Dat klinkt wel handig. Het is echt een online vriendje die altijd voor je klaarstaat. Maar dan ook altijd. Het maakt niet uit hoe ingewikkeld je vraag is of hoe lang zijn antwoord, je hebt het binnen een seconde. En bij zo’n vriend moet je je natuurlijk wel op je gemak voelen. Daarom kun je hem een eigen naam geven en zijn karakter aanpassen zoals je doet met je eigen Snapchat-bitmoji.

En daar kun je van alles mee. Voorbeeld: die van ons heet Emma (vroeg ‘ie zelf om) en heeft ons laatst al een recept gestuurd voor een erg smakelijke fried rice met kimchi. Maar hij doet soms ook wat vreemdere dingen en mensen op het internet zijn nog niet overtuigd van de nieuwe functie. Apptopia houdt allerlei gegevens bij over (onder andere) apps. Snapchat kreeg daar een dag na de lancering 75% meer reviews van één ster dan normaal.

Makkelijk te foppen

En hij is vrij makkelijk om de tuin te leiden. Al doet ‘ie nog zo zijn best. Zo vertelde hij twittergebruiker The Ghost of Tom Seaver dat hij de locatie van een persoon niet wist. De twitteraar stelde dat hij loog. Nee, echt niet. My AI heeft geen toegang tot je locatie. Tot hem werd gevraagd waar de dichtstbijzijnde McDonald’s is. Binnen een seconde gaf ‘ie haarfijn aan dat die gewoon om de hoek zit. Yeah, right.

Een ander vroeg waar hij het best illegaal films kon downloaden. My AI vond het onethisch om dat te zeggen. Illegaal downloaden is immers strafbaar. Vraag hem vervolgens welke sites je dan het best kunt vermijden zodat je niet per ongeluk iets illegaals doet en er rolt een keurige lijst uit met onder anderen uTorrent en The Pirate Bay.

Reageer op artikel:
De My AI-functie van Snapchat heeft nog wat haken en ogen
Sluiten