In de jungle slapen is niet voor softies onder ons, durf jij het aan?

De film Jungle Book kennen we natuurlijk allemaal en daarin wordt de jungle geromantiseerd als een vriendelijk oord met leuke dieren en weinig gevaar. In het echte leven is dit natuurlijk effe een ander verhaal. In de verschillende jungles wereldwijd krioelt het van de wilde dieren en ligt er constant gevaar op de loer, durven jij en je maten het aan? 

De jungle is zelfs op klaarlichte dag een spannende plek om te verblijven. Overal om je heen hoor je dieren, het geluid van vallende bladeren en je mag god op je knietjes danken als het een keer droog is. ‘S avonds is het een plek waar je constant ‘aan staat’ en bij ieder geluidje je maat effe aantikt of hij ook hoorde wat je hoorde. Door de uitgestrekte wildernis voel je ook eindelijk hoe klein je bent en dat Moeder Natuur de machtigste is in dit prachtige gebied.

Sepilok Jungle Resort, Maleisisch Borneo

Misschien ken je het Aziatische eiland wel van de prachtige documentaires van sir David Attenborough. Op dit eiland bevindt zich een van de oudste regenwouden ter wereld. Op het eiland kan je slapen in het Sepilo Jungle Resort waar je kan verblijven in een slaapzaal of een privéhut. Nevelpanters sluipen hier langs je slaapplek, neushoornvogels zweven boven het immense bladerdek en bij de zonsondergang vliegen vleermuizen de grotten uit om de nacht te trotseren. Een prachtig fenomeen dat je met jouw eigen ogen moet zien. Kamers kosten € 23. Een ander gruwelijke feature van dit verblijf is het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre dat op nog geen vijf minuten wandelen van je bedje ligt. Eerlijk wie wil er nu niet met een Orang-oetan op de foto, zal vast lekker scoren op Tinder!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luca Gardella (@belli_travels)

Lapa Rios, Costa Rica

De biologen in spé kennen het prachtige Zuid-Amerikaanse land waarschijnlijk al om haar verscheidenheid aan prachtige natuur en wild leven. Ara’s, toekans, luiaards en grote miereneters zullen je camera begroeten en dat is iets waar niet alleen het hart sneller van zal gaan kloppen, maar ook van open gaat. Op het prachtige schiereiland Osa kan je nu verblijven in een duurzame ecolodge. Het is wel wat duurder dan Borneo, maar je centen meer dan waard volgens de reviews. Een lodge op het Lapa Rios terrein kost je een kleine € 750. We raden je aan om er naartoe te vliegen, want rijden vanaf het vasteland kost je zeven uur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lapa Rios Lodge (@laparioscr)

Cradle Mountain Wilderness Village, Australië

Als je aan het land Australië denkt is het eerste wat in je opkomt natuurlijk de fenomenale natuur en grootte van het land. Als je van een koel klimaat houdt en niet in een klamme jungle wil zitten is dit hét resort waar je moet zijn. In de Cradle Mountain Wilderness Village kun je logeren in het regenwoud van Tasmanië. Op het eiland, Tasmanië, vind je onder andere wombats, Tasmaanse duivels en pademelons. Niet de gevaarlijkste dieren, maar wel reuze interessant om eens gezien te hebben. Heb je weer eens wat nieuws te vertellen met kerstmis. De kamerprijs begint bij € 170. Er zijn talloze wandelroutes rond het resort. Voor toegang tot Cradle Mountain National Park kun je bij het bezoekerscentrum een shuttlebus nemen naar Dove Lake.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cradle Mt Wilderness Village (@wildernessvillage)

*Voor dit artikel bedanken we onze maten van Loneplanet.nl hartelijk! 

Reageer op artikel:
In de jungle slapen is niet voor softies onder ons, durf jij het aan?
Sluiten