Een greep uit de mooiste skigebieden ter wereld

Helaas mannen, we moeten eraan geloven. Iedereen keert terug van z’n vakantie en de zomer loopt langzaam ten einde. Hopelijk zijn jullie allemaal goed uitgerust en beginnen jullie weer vol goede moed met werken. Het is wel een mooi moment om een stukje vooruit te kijken en ons te focussen op de wintersport. Dat zit er natuurlijk weer aan te komen over een paar maandjes. Daarom presenteren we vandaag de mooiste skigebieden ter wereld.

Het is misschien wat vroeg, maar je kan nooit op tijd beginnen met plannen. Straks loop je weer achter de feiten aan en vis je wederom achter het net. Willen we niet. Daarom zijn we er dit jaar lekker op tijd bij. Hier komt een greep uit de mooiste skigebieden ter wereld!

Les Trois Vallées

Het is altijd een goed idee om je vrienden te overtuigen voor een skivakantie in Frankrijk. Les Trois Vallées is ongeveer het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Op zo’n 2.300 meter hoogte ben je altijd verzekerd van sneeuw. Best handig op skivakantie. Ook zijn de prachtige dorpjes in het gebied van alle gemakken voorzien. We weten zeker dat je je niet gaat vervelen in Les Trois Vallées.

Zillertal Arena

Om de Zillertal Arena konden we simpelweg niet heen. Het is volgens de Nederlander namelijk het beste skigebied van 2023. Dat bleek uit de jaarlijkse Snowplaza Awards. Wie zijn wij dan om anders te oordelen? De Zillertal Arena bestaat uit de plaatsen Gerlos, Königsleiten, Zell am Ziller, Wald im Pinzgau en Krimml. Het is waarschijnlijk niet voor niets het meest populaire skigebied onder de Nederlanders, dus zeker het proberen waard als je het ons vraagt. Daarnaast valt een skivakantie in Oostenrijk nooit tegen.

Val Gerdana

Na Oostenrijk en Frankrijk zijn we nu uitgekomen bij een skigebied in de Italiaanse Dolomieten. De Dolomieten staan bekend om hun steile pieken, dus het is een prachtig skigebied voor de waaghalzen onder ons. In Val Gerdana vind je 500 kilometer aan pistes. Lijkt ons meer dan genoeg. Wie op zoek is naar uitdaging zou Val Gerdana maar eens een bezoekje moeten brengen. Je komt niet bedrogen uit!

Reageer op artikel:
Een greep uit de mooiste skigebieden ter wereld
Sluiten