Gemene kartelmaffiosi en bloederige drugsmoorden in Sicario 2: Soldado

Redactie 20 dec 2017 Entertainment

Na het succes van de eerste Sicario-film in 2015 zijn Josh Brolin en Benicio del Toro terug om drugskartelcriminelen meedogenloos van de kaart te blazen in de brandende Zuid-Amerikaanse zon. De drugsoorlog aan de grens tussen de VS en Mexico is tot het kookpunt gestegen, doordat het kartel terroristen over de grens met de Verenigde Staten smokkelen. Om de bloedstollende oorlog te bestrijden vormen de federale agent en huurling opnieuw een team in Sicario 2: Soldado. “No rules this time!”

Sicario heeft de carrière van Nenis Villeneuve een ware boost gegeven. Sinds hij de ultra gewelddadige moordfilm in 2015 regisseerde, trok hij ook aan de touwtjes bij Blade Runner: 2049 en Arrival. Daardoor werd hij een van de meest gewilde regisseurs in Hollywood. Voor het tweede deel heeft hij de dirigeerstok door gegeven aan Stefano Sollima. Maar geen zorgen, want Del Toro en Brolin zijn terug in hun rol als CIA-man Matt Graver en medogeloze huurmoordenaar Alejandro Gillick. Aan geweren en actie geen gebrek in de eerste trailer. De beelden zien er nog explosiever en gewelddadiger uit dan de eerste film.

Het lijkt erop dat de drugskartels een nieuwe goudmijn hebben gevonden en niet langer alleen drugs en mensen over de grens verzenden, maar nu ook terroristen vervoeren naar de VS. Gelukkig hebben de 51 staten met de gecombineerde talenten van Brolin en Del Toro een aardige troef achter de hand, want ze lijken bloeddorstiger dan ooit. Aangezien ‘soldado’ in het Spaans ‘soldaat’ betekent, lijkt het erop dat ze een pittig gevecht voor de boeg hebben. Daarop zullen we even moeten wachten, want Sicario 2: Soldado staat gepland om op 29 juni los gelaten te worden in de Nederlandse bioscopen.

 

Ladbible

Reageer op artikel:
Gemene kartelmaffiosi en bloederige drugsmoorden in Sicario 2: Soldado
Sluiten