Je kunt binnenkort losgaan op een zieke Shrek Rave in Amsterdam

Het internet is echt een magische plek, en dat wordt maar weer eens bewezen met de Shrek Rave. Je verzint het niet, maar het is er wel. De Shrek Rave is precies wat je verwacht: een partijtje met mensen verkleed als allerlei karakters uit de Shrek films die losgaan op muziek uit de filmreeks. Heel veel ingewikkelder dan dat is het niet.

Hoe het ooit zo is gekomen is lastig uit te leggen, maar Shrek is van leuke film uitgegroeid tot een wereldwijde meme en vervolgens tot internationaal symbool voor de liefde. Kennen we ‘Shrek is love, Shrek is life’ nog? Mocht je je afvragen waar dit over gaat, google is je vriend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SHREKRAVE (@shrekrave)

Shrek Rave

“Cool is dead, who cares come have fun” is het motto van de Shrek Fissa’s. Schmink je groen, fuck cool zijn en ga los op de echte Shrek-anthems, dat is een beetje de boodschap. De feestjes trekken zo ook een ander publiek aan dan de avondjes in de plaatselijke kroeg. Het publiek bestaat uit verschillende groepen mensen die samen een feestje komen bouwen.

Groep één bestaat uit de casual Shrek-fans, ze hebben de films ooit gezien, smeerde wat schmink op een gingen op pad. De tweede groep bestaat uit mensen die gevormd zijn door het internet en vice versa. Ze spenderen hun dagen op internetforums en met het maken van meme’s. De derde groep is opgemaakt uit de queer community, waarvan een deel zich verbonden voelt met Shrek. Hij is ook een outsider en ze mogen zich zo gek uitdossen als ze zelf willen, hier kan het allemaal. Daarnaast maakt er in de films een ezel kindjes met een draak, dat dekt ook wel redelijk de lading.

De hele avond worden er echte Shrek-hits gedraaid als All Star, Accidentally In Love & Livin’ la Vida Loda. De drankjes zijn uiteraard ook geheel in thema en degene met het beste kostuum gaat er vandoor met een mooie prijs. Nou, klinkt gezellig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Garrick Wenz @ Guest Haus Prod. (@guesthausprod)

Amsterdam Editie

Waar je misschien verwacht dat deze Shrek Raves misschien één of twee keer zijn gehouden, blijkt toch dat het ietwat groter is opgezet. In ongeveer vier maanden tijd zijn er meer dan vijftig van deze partijtjes door heel Amerika heen, holy shit!

Get out of my swamp! Op speciaal verzoek van Shrek zelf gaan we het feestje niet bij hem thuis vieren, maar kun je terecht bij Club Panama In Amsterdam, een dik oud pakhuis. Het Shrek feestje gaat hiermee zijn officiële Nederlandse debuut maken. Mocht je graag naar het gekste evenement van het jaar willen dan is dat gewoon mogelijk, er zijn nog kaartjes beschikbaar!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SHREKRAVE (@shrekrave)

Reageer op artikel:
Je kunt binnenkort losgaan op een zieke Shrek Rave in Amsterdam
Sluiten