Shelving is de nieuwe online datetrend en misschien heb jij hier ook wel last van

redactie 24 Jul 2019 Entertainment

In tijden van Tinder en Happn duikt er om de haverklap een nieuwe datetrend op. Door de tientallen datingsapps zie je bijna door de bomen het bos niet meer. Het afspreken met iemand is nog nooit zo makkelijk geweest. Of je nu op zoek bent naar een onenightstand of een relatie. Maar deze online handigheid brengt ook wat nare trends met zich mee. Na ghosting, submarineing en breezing is er nu een nieuwe datetrend: shelving. We leggen je graag uit wat dit betekent.

De doorgewinterde dater weet dat je moet doorpakken. Een drankje op het terras zegt natuurlijk meer dan drie maanden non-stop appen. Je wilt gelijk daad bij het woord voegen. Maar in het leven waarbij druk-druk-druk het standaardantwoord is, wordt dat al iets lastiger. Het combineren van werk, een sociaal leven en de momenten die je aan je grote vriend de smartphone spendeert neemt veel tijd in beslag. Maar let op boys: je liefdesleven kan hier onder gaan lijden.

Shelving

Online kan je op een avond meerdere potentiële dates verzamelen. Best handig dus. Maar om dan ook echt face-to-face af te spreken wordt een lastiger verhaal. Je moet in een keer tijd gaan vrij maken en tijd is geld.  Als serial dater herken je het misschien wel, het is lastig om een datum te plannen met die leuke chick. En hier komt shelving om de hoek kijken. Bij deze trend kom je in contact met iemand en raken jullie aan de praat. Helemaal top natuurlijk. Na wat geflirt heen en weer wil je de volgende stap zetten en afspreken, maar dan komt je chick met allerlei excuses. Ze is te druk op werk of heeft echt een gaatje vrij in haar agenda. Uhu. Ze belooft dat jullie echt een keer afspreken als het rustiger is, maar dit gebeurd niet. We hebben het allemaal weleens een keer té druk natuurlijk, maar als je date keer op keer op het laatste moment afzegt dan is er iets mis. Je wordt ge-shelved.

Voor shelving zijn volgens seksuologe, psychologe en relatietherapeut Chloé De Bie verschillende redenen:

  1. De chick heeft last van bindingsangst
  2. Ze verveelt zich
  3. Ze houdt je aan het lijntje
  4. Ze date met meerdere mensen tegelijk

Je weet er nu vanaf, dus gebruik het in je voordeel. En als het je dan lukt om die eerste date te fixen, geven we je gelijk tips over hoe je een de tweede date scoort.

 

Reageer op artikel:
Shelving is de nieuwe online datetrend en misschien heb jij hier ook wel last van
Sluiten