Geboortestad Shakira eert de beeldschone zangeres met reusachtig standbeeld

In een schitterend eerbetoon aan Shakira heeft haar thuisstad Barranquilla in Colombia een groot standbeeld van 6,5 meter onthuld. Het beeld laat Shakira zien in een pose die haar unieke dansstijl laat zien, als een eerbetoon aan haar positieve impact. De Colombiaanse zangeres geldt als een groot inspiratiebron voor vrouwen.

Het artistieke eerbetoon in haar Colombiaanse hometown is niet alleen een mega tof pronkstuk, maar ook een inspiratiebron voor kunstenaars en fans. Het viert Shakira’s vette prestaties en haar diepe band met haar roots. Het bronzen beeld van zes ton is gemaakt door kunstenaar Yino Marqués, met wat hulp van studenten van de District School of Arts.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shakira (@shakira)

Shakira

Gisteren werd het standbeeld getoond na een knallende onthullingsceremonie met Shakira’s ouders en broers in de hoofdrol. “Hips that do not lie, a unique talent, a voice that moves masses” staat er bij het beeld, onthuld aan de oevers van de Colombiaanse Magdalena-rivier, waar ook de onwijs trotse ouders van Shakira bij aanwezig waren.

Het imposante bronzen en aluminium kunstwerk toont de zangeres in een bikinitop, ontblote middel en een lange, wapperende rok, haar handen geklemd boven haar hoofd en één heup naar voren in een van haar kenmerkende dansbewegingen, zoals we haar kennen. Want dansen, dat kan de Colombiaanse schone wel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shakira (@shakira)

Hits, hits

We kennen Shakira natuurlijk van hits als Whenever, Wherever, Beautiful Liar, Hips Don’t Lie, Chantaje en Loca, maar ze gaat nog steeds keihard in de muziekscene. Dit jaar kwam ze opnieuw met een grote knaller in samenwerking met Bizarrap. Daarmee nam ze ‘wraak’ op haar ex-man Gerard Piqué (oud-FC Barcelona-speler). Ze sleepte hier de Latin Grammy Award 2023 mee in de wacht.

Reageer op artikel:
Geboortestad Shakira eert de beeldschone zangeres met reusachtig standbeeld
Sluiten