Review: Sennheiser Momentum True Wireless

redactie 9 Jun 2019 Entertainment

Toen Apple in 2016 de iPhone 7 presenteerde in combinatie met de AirPods was de wereld te klein. Ineens werden consumenten verplicht om prijzige draadloze oortjes te kopen want de headphone jack was verdwenen. Inmiddels gaan er geruchten dat Samsung ook zoiets van plan is met zijn nieuwe Galaxy Note 10. De acceptatie om over te stappen van de traditionele naar draadloze oordopjes begint dus groter te worden. Vandaar dat steeds meer andere bedrijven met hun eigen variant op de markt komen. Sennheiser doet dit met de Momentum True Wireless met een prijskaartje van 300 euro.

Geluid

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: voor de hoge aankoopprijs krijg je absoluut veel betere audiokwaliteit. Sennheiser staat al jaren bekend om hun superieure geluid en ook deze keer stellen ze niet teleur. De muziek klinkt helder, vol met detail en is voor liefhebbers van elke genre perfect in te stellen via de bijgeleverde app. We werken op de redactie graag met koptelefoon op ons hoofd, maar die zin kun je vanaf in verleden tijd zetten. Als het geluid zó chill klinkt dan is de overstap snel gemaakt. Het nog steeds ietwat betere geluid van een koptelefoon kan namelijk niet opboksen tegen al het gebruikersgemak dat de Sennheiser Momentum biedt.

Design

De Momentum heeft een erg slick design en geeft je absoluut het gevoel een kwaliteitsproduct in handen te hebben. Het zilveren schijfje dat als bedieningspaneel dient geeft het een luxueuze uitstraling. Als hoogtepunt moeten we natuurlijk ook de case noemen. Dit stijlvolle houdertje beschikt over magneetjes waardoor de oordopjes er op een haast verslavende manier in vallen. Helaas is het doosje wel ietwat aan de grotere kant waardoor het niet echt comfortabel is om in je broekzak te doen.

Sennheiser Momentum True Wireless

Comfort

Het vergde even wat tijd om ze helemaal comfortabel te laten zitten, wat onder andere een kwestie is van de juiste eartips uitzoeken. Psychologisch is het wel wennen dat er zoiets kleins in je oor zit zonder een kabel eraan vast. Het voelt toch een beetje alsof het eruit dreigt te vallen, maar na een week raak je aan zoiets gewend. Dit komt mede omdat het van plastic is gemaakt waardoor er geen nodeloos gewicht aan zit.

Batterijduur

De batterijduur is het enige punt waarop Apple het beter doet dan Sennheiser. De oortjes hebben een batterijduur van 4 uur en kunnen daarna nog twee keer worden opgeladen via de case. Met heel intensief gebruik ben je dus wel vaak aan het opladen. Met urenlange treinritten en hele dagen werken op kantoor zal je af en toe tegen problemen aanlopen. Uiteindelijk is dit alsnog veel beter dan de meeste concurrenten.

Bediening

De Sennheiser Momentum is niet iets wat je direct uit de verpakking haalt en mee aan de slag kan. Het is even vijf minuten uitvogelen wat er allemaal mee moet gebeuren en hoe je het gaat bedienen. Daarna werkt het vrij vlekkeloos. Naarmate de week vorderde stap je vanzelf over van nummers skippen op je telefoon naar het bedieningspaneel op de oortjes zelf. Het enige minpunt hieraan was dat je soms per ongeluk een nummer pauzeert als je je oortjes goed probeert te doen. Wederom iets waar je aan gewend raakt.

Bluetooth

Bluetooth werkt prima met als enige nadeel dat je niet met meerdere apparaten tegelijkertijd verbonden kan zijn. Hierdoor moet je dus eerst handmatig de verbinding verbreken op je telefoon als je daarna op je laptop gaat luisteren. In de vele uren gebruik hadden we slechts één keer een hapering in het geluid. Dat zeldzame moment viel direct op omdat het verder dus top werkt.

Conclusie 

De Sennheiser Momentum True Wireless vergt een flinke investering en is dan ook niet voor iedereen een logische aankoop. Voor dat geld haal je echter wel oordopjes in huis van de allerhoogste kwaliteit. Het geluid klinkt absoluut perfect en via de app heb je een equalizer waarmee je het naar jouw voorkeur kan instellen. Verder zijn er wat kleine kritiekpuntjes op de batterijduur en de bediening. Concluderend is het product in vrijwel alles superieur aan de Air Pods en een must-have voor iedere audiofiel.

Win de Sennheiser Momentum True Wireless!

Nieuwsgierig geworden en wil je nu graag de Sennheiser Momentum True Wireless gaan kopen? Wacht dan even hoor. We mogen deze draadloze oordopjes twee keer weggeven! Om mee te dingen noem je een nummer onder de 500 in de Facebook-comments van dit artikel en wie weet loop jij binnenkort wel met deze kekke oortjes te shinen.

Reageer op artikel:
Review: Sennheiser Momentum True Wireless
Sluiten