Het seizoen zit er weer op, deze spelers groeiden het meest in waarde

Het seizoen zit erop, jammer maar helaas. Ofja, er zijn nog een paar bekers te vergeven waarvan er eentje verdacht grote oren heeft, maar als je geen Erling Haaland of Denzel Dumfries heet is het klaar. Van transfers die alle verwachtingen overtroffen tot aan totale missers, zoals elk seizoen zijn ze allemaal weer voorbij gekomen. Het misschien een beetje een ongemakkelijk onderwerp als Richarlison op de verjaardag van zijn tante is, maar daarover hoeven wij ons niet druk te maken.

Nu hoeven we Richarlison vast niet te vertellen dat ‘ie een kloteseizoen had, dat weet hij zelf ook wel. Zelf vinden we het ook wat minder leuk om het daarover te hebben, dus doen we het ook gewoon niet. We gaan wél even kletsen over de successen, en hoe kan dat beter dan met een heerlijk lijstje. We houden van lijstjes. We hebben voor jullie de tien spelers die het afgelopen seizoen het meest in waarde zijn gestegen.

(We hebben het over de absolute getallen, geen percentages. Alle cijfers komen van Transfermarkt.nl)

10. Kim Min-Jae (+36 miljoen)

Waarde: €50 miljoen. Als we denken aan Koreanen zien we niet zo snel een gozer van 1,90m voor ons, maar toch is ‘ie dat wel. Een soort ‘Grote Vriendelijke Reus’. Eentje die nog verdomd stabiel was het hele seizoen lang.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @kiminjae3

9. Josko Gvardiol (+40 miljoen)

Waarde: €75 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joško Gvardiol (@josko_gvardiol)

8. Jude Bellingham (+40 miljoen)

Waarde: €120 miljoen. De nieuwe Engelse posterboy. De beelden van afgelopen weekend met de tranen in zijn ogen zullen we niet snel vergeten. Zou het alleen zijn vanwege het mislopen van de Bundesliga of ook omdat het misschien zijn allerlaatste wedstrijd in het shirt van Dortmund was? Tijd zal het leren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jude Bellingham (@judebellingham)

7. Bukayo Saka (+45 miljoen)

Waarde: €110 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door God’s Child 😇 (@bukayosaka87)

6. Jamal Musiala (+45 miljoen)

Waarde: €110 miljoen. Bezorgde de tranen van Jude, maar een fraaie goal was het zeker. Wat kan ‘ie dribbelen hé, die jongen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thomas Müller (@esmuellert)

5. Moisés Caicedo (+49 miljoen)

Waarde: €55 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moisés Caicedo23 (@moises_caicedo55)

4. Randal Kolo Muani (+49 miljoen)

Waarde: €65 miljoen. Misschien wel het allergrootste ‘what-if’ moment van het jaar. De bal van Kolo Muani richting de goal van Emi Martinez in de slotminuten van de WK-finale. We hopen dat ‘ie er niet minder om slaapt, want hij gaat er nog genoeg in zijn leven loeihard de kruising in trappen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RKM (@r_kolomuani)

3. Mykhaylo Mudryk (+51 miljoen)

Waarde: €60 miljoen. Het levende bewijs dat je óók met een mindere tweede seizoenshelft je waarde kan laten stijgen. Ergens is het nog wel te begrijpen: in cijfers was het misschien niet best, maar de potentie was duidelijk te zien. Daarnaast is Mudy nog maar 22 jaar. Jong bloempje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door МM (@mmudryk10)

2. Enzo Fernández (+70 miljoen)

Waarde: €85 miljoen. Goed, bij Chelsea kon niemand er wat van dit seizoen. Lekker boeien, zal Enzo denken. Hij was een van de uitblinkers op een nog nét wat groter podium: het WK. Als je dan ook nog met de beker naar huis mag, is het feestje helemaal compleet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Enzo Fernández | EF13 (@enzojfernandez)

1. Khvicha Kvaratskhelia (+70 miljoen)

Waarde: €85 miljoen. Zijn we niet allemaal een héél klein beetje verliefd op deze man? Hij bezorgde samen met zijn ‘brother from another mother’ Victor Osimhen Napoli het kampioenschap. Nog wat leuker, dat gebeurde niet op typisch-Italiaanse wijze, maar met spel waar het huidige Barcelona nog wat van kan leren. Kvaradona for president.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Khvicha Kvaratskhelia (@kvara7)

Reageer op artikel:
Het seizoen zit er weer op, deze spelers groeiden het meest in waarde
Sluiten