Eerste beelden van Drive to Survive Seizoen 6 doen verlangen naar meer

Netflix heeft de trailer gedropt van het nieuwe seizoen van Drive to Survive. Dit is alweer het zesde seizoen waarin we de Formule 1-coureurs kunnen volgen tijdens het afgelopen seizoen van de Formule 1. We zien de rijders hun verschillende emoties en leren ze kennen op een manier die je niet snel op tv terugziet.

Alle hoogte- en dieptepunten van het vorige seizoen zullen aan bod komen. Van de bizarre records die Max Verstappen op zijn naam wist te schrijven tot aan het snelle ontslag van Nyck de Vries bij AlphaTauri wegens teleurstellende resultaten.

Drive to Survive seizoen 6

De Netflix-serie, die geproduceerd wordt door James Gay-Rees en Paul Martin, kent een ongelofelijk succes. Seizoen op seizoen wordt door fans goed ontvangen. Wat de fans vooral waarderen is het extra inzicht wat ze krijgen van de show. Via deze serie krijgen de coureurs meer erkenning van de fans van autosport.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Kritiek

Toch is niet iedereen even enthousiast over de serie. Zo was Max Verstappen in seizoen 2, 3 en 4 niet te zien tijdens de een-op-een interviews. Volgens Verstappen zou de serie namelijk bepaalde mensen op een negatieve manier afschilderen. Na een gesprek tussen de producenten en de Nederlander was Verstappen bereidt om in het vijfde seizoen weer voor de camera te verschijnen. Verder vonden mensen dat de serie wordt gedramatiseerd en dat er misplaatst commentaar van teamradio’s bevat.

Prijzen

Ondanks de kritiek heeft de serie een aantal prijzen gewonnen. Eén van deze prijzen is bijvoorbeeld de Sport Emmy Award voor uitstekende documentaireserie in 2022. In totaliteit is de serie voor verschillende aspecten in de serie in de afgelopen jaren meerdere keren genomineerd. Van de 16 nominaties wist Drive to Survive 6 keer te winnen.

Vanaf vrijdag 23 februari zal de serie worden uitgezonden op Netflix.

Reageer op artikel:
Eerste beelden van Drive to Survive Seizoen 6 doen verlangen naar meer
Sluiten