Sean Wotherspoon dropt keiharde Adidas Gazelles van hennep en paddenstoelenleer

Als je Sean Wotherspoon op Instagram volgt, heb je de bekende ontwerper waarschijnlijk al een nieuwe gebreide Gazelle samenwerking zien leasen sinds begin dit jaar. Wotherspoon heeft voor deze nieuwe ‘patta’ vrijwel elk voorbeeld en elk bijgewerkte detail gedocumenteerd en gedeeld op zijn Instagram. Zijn reis naar het perfectioneren van een formule waarbij hij schoenen maakt van paddenstoelen en hennep.

Fans van Sean Wotherspoon staan al langere tijd te popelen om deze nieuwe ‘gebreide’ Gazelles. Wij snappen het wel, het zijn ook wel echt unieke schoenen voor een prima prijs.

Wotherspoons world

Na het uitbrengen van een speelse corduroy Gazelle, ziet we voor de nieuwste release een nieuwe milieuvriendelijke benadering: constructies van hennep en paddenstoelen leer. Van de beelden die we tot dusver hebben verkregen lijken er 2 kleuren te komen, groen/wit/oranje en creme/blauw/oranje. Het geweven bovenwerk bootst de panelen na die normaal gesproken op Gazelles te vinden zijn, dankzij het witte borduurwerk met contrast door oranje details op de hiel en natuurlijk last but not least, de iconische drie strepen van Adidas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sean Wotherspoon (@sean_wotherspoon)

Adidas Gazelle

Vorige maand was er al een eerste kans om een paar te bemachtigen van deze kleurrijke release. Vandaag is de groene, witte/oranje schoen online gekomen en vooral verkrijgbaar op de adidas site, dan moet je wel de app downloaden. De schoenen zijn gemaakt van paddenstoelen en hennep: de vezel van de cannabisplant die regelmatig wordt gebruikt om producten zoals touw of zelfs papier te maken. Daarnaast zitten er ook details van nieuwe branding op, denk aan de initialen van Wotherspoon en een label dat verwijst naar de hennepfabricage. Om het geheel af te maken, heeft de tussenzool een doorschijnende kauwgomkleur en bevat de schoen een kurken inlegzool, allemaal in lijn met Wotherspoon’s ‘plantbased’ visie.

We hopen dat deze release niet hetzelfde in elkaar steekt als de vorige, die beperkt was tot slechts 200 paar. We worden niet gelukkig als we op StockX kijken en deze schoen zien die voor drie keer zoveel gaat. Helaas zijn dit wel schoenen die flink gehyped zijn, dat wordt duimen om een paartje te bemachtigen.

Reageer op artikel:
Sean Wotherspoon dropt keiharde Adidas Gazelles van hennep en paddenstoelenleer
Sluiten