Schitterend eerbetoon aan Arjen Robben

Redactie 11 okt 2017 Entertainment

Gisteravond nam een van de grootste Nederlandse spelers aller tijden afscheid van het Nederlands elftal. Hij deed dat in stijl, met twee treffers in de 2-0 overwinning tegen Zweden. Het was niet genoeg om de play-offs voor het WK te bereiken, maar dat doet niks af aan de grootheid van Arjen Robben.

Een geweldige gigant die met gerust hart kunnen plaatsen in het rijtje van Cruijff, Van Basten en Bergkamp. De beste van zijn generatie. En wat voor een generatie. Hij speelde op 6 eindtoernooien, haalde de halve finale op het EK 2004, de finale op het WK 2010, de halve finale op het WK 2014. Hij speelde 96 interlands waarin het 37 doelpunten scoorde. We denken aan die wissel voor Bosvelt, de verlossing van het penaltytrauma in 2004, het doelpunt in de galavoorstelling tegen Frankrijk in 2008, de teen van Casillas, de fenomenale dribbels en razende sprints, de 5-1 tegen Spanje en zijn voorbeeldige leiderschap.

Een van de grootste Nederlandse voetballers aller tijden zwaait af als international ??. 6 eindtoernooien, 96 interlands, 37 doelpunten. Wat gaan we deze geweldenaar missen ❤ #arjenrobben #oranje #robben #nederland #nederlandselftal #gigant

A post shared by FHM Nederland (@fhm_nederland) on

Dit is een speler waarvan je later tegen je kleinkinderen zegt “Vroeger hadden we Arjen Robben”. Zo’n geweldenaar gaan we niet vaak meer meemaken. Ons Oranje maakte een fraaie compiliatievideo om de vedette te bedanken. Terwijl we een traantje wegpinken, heffen wij het glas op de man van glas. Arjen, bedankt voor alles!

Voor wie nog even verder wil genieten, hier een filmpje van zijn lekkerste doelpunten voor Oranje. Wat een held.

Reageer op artikel:
Schitterend eerbetoon aan Arjen Robben
Sluiten