Dit is de satellietmaaier die zorgt voor jou grasmat

Ben jij nou ook zo klaar met grasmaaien en heb je er helemaal geen zin meer in om het zelf te doen? Kijk dan naar een satellietmaaier die bij jou past. Husqvarna gaat in het voorjaar van 2024 twee nieuwe modellen van hun robotmaaier lanceren. Deze maaiers zorgen ervoor dat jou tuin er weer perfect bij ligt.

De twee modellen, 310E NERA en 410XE NERA, zijn voorzien van de nieuwste technologie. Dit zorgt ervoor dat jou grasmat sowieso aan kant is als je wilt chillen in de tuin, op welk moment dan ook.

EdgeCut-technologie

De satellietmaaier beschikt over de EdgeCut-technologie, dit zorgt ervoor dat de nieuwe NERA automowers het gazon tot in de puntjes maait. Een ander handig extraatje aan de maaier is dat de robots met hun achterkant naar de rand draaien als de gazongrens is bereikt. De graskantjes worden dan kortgewiekt, dus een grastrimmer hoe je er niet meer bij te halen.

Zonder grensdaad

Een ander bijzonder dingetje aan de robotmaaier is dat er geen grensdraad bij zit. Bij deze nieuwe modellen zitten virtuele grenzen wat ervoor zorgt dat een geen draad meer nodig is om de maaier te begrenzen. Deze virtuele grenzen zijn ingegeven via de EPOS-technologie. Hierbij wordt de vorm van je gazon op 2 centimeter nauwkeurig geïdentificeerd .

Handige functies

Er zijn nog een aantal andere handige functies waar de satellietmaaier over beschikt. Zo hebben beide modellen Rewiliding Mode en egelbescherming. De Rewilding Mode zorgt ervoor dat je een deel van je gazon ongemaaid kan laten om het te laten verwilderen om bijvoorbeeld bij te dragen aan de biodiversiteit. De egelbescherming houdt in dat de maaier alleen overdag actief is.

Je kan beide modellen makkelijk besturen via je smartphone, tablet en je eigen spraak. Ze zijn geschikt voor een gazon tot 1000 vierkante meter met een glooiing van maximaal 35%.

Als je nou een maaier aan wilt schaffen ben je voor de 310E NERA 2.249 euro kwijt en de 410X NERA kost je 2.749 euro. Als je de EPOS plug-in kit ook erbij wilt, kost je dit 749 euro.

Reageer op artikel:
Dit is de satellietmaaier die zorgt voor jou grasmat
Sluiten