In Saoedi-Arabië komt de langste, grootste en snelste achtbaan ter wereld

redactie 30 Aug 2019 Entertainment

In Six Flags Qiddiya moet de langste, grootste en snelste achtbaan ter wereld komen te staan. Het pretpark komt in Saoedi-Arabië en daar hopen ze The Falcon’s Flight, zoals de achtbaan gaat heten, tegelijk te openen met het park. Dit moet namelijk dé publiekstrekker worden.

Alles moet in 2023 klaar zijn. Om ons toch alvast een idee te geven van wat we kunnen verwachten, hebben ze alvast een video op Twitter geplaatst. Als dit echt de daadwerkelijke baan wordt, is dat echt bizar. Dat ding gaat toch een partij hard en hoog, daar word je bang van.

Topsnelheid

Vooral na de tweede grote drop haalt de achtbaan een belachelijke topsnelheid. Op zijn hoogtepunt haalt hij de 249 kilometer per uur, dat is acht kilometer sneller dan de huidige snelste achtbaan Formula Rossa in Abu Dhabi. Dit gaat zo hard dat je je nieren in je nek hebt zitten als je eruit komt.

Six Flags Qiddiya

Naast die idiote achtbaan is het nieuwe park in Saoedi-Arabië sowieso een aanrader voor pretparkliefhebbers. Er komen in het begin alleen al 28 attracties verdeeld over zes gebieden: The City of ThrillsDiscovery SpringsSteam TownTwilight GardensValley of Fortune en Grand Exposition. Als je er naartoe wilt, moet je veertig kilometer ten zuiden van de stad Riyaad zijn.

Reageer op artikel:
In Saoedi-Arabië komt de langste, grootste en snelste achtbaan ter wereld
Sluiten