Samsungs nieuwe concept maakt luchtprojectie met je smartphone mogelijk

redactie 1 Oct 2019 Entertainment

In veel sci-fi films is een hologram al oud nieuws. Films als Star Wars en Blade Runner laten zien wat een ontzettend vet concept dat is. Hoe sick is het als je je mattie belt en je ziet hem als een hologram voor je staan. Samsung komt met een nieuw concept, waardoor dit misschien binnenkort gewoon realiteit is.

Durf te dromen

Niks geen sci-fi, maar gewoon knalharde realiteit. Techgigant en genie Samsung brengt onze toekomstdromen met dit nieuwe design ietsje dichterbij. In 1948 werd het hologram uitgevonden door het knappe koppie van Dennis Gabor. We beschikken dus al decennialang over de basis van deze techniek, maar de afgelopen jaren begint de 3D technologie pas echt vormen aan te nemen. Deze nieuwe technologie van Samsung kan zo maar baanbrekend zijn voor de wereld.

Foto: LetsGoDigital

Het design

Samsung heeft natuurlijk een patentje aangevraagd voor deze baanbrekende technologie. Maar wat is nou precies mogelijk? Samsung heeft een speciaal ontworpen docking station gemaakt. Deze klik je als het ware vast op je Samsung smartphone en dit maakt het dan mogelijk om een aerial image (luchtprojectie) te tonen. Supergaaf natuurlijk. Ook zijn wij benieuwd of dit werkt in combinatie met Netflix of het sturen van foto’s. Krijg je nu bij het ontvangen van een dickpic meteen een geheel 3D-model van het geval in je gezicht? Wij zijn benieuwd!

Foto: LetsGoDigital

Toekomst

Wat er precies allemaal mogelijk is weten we nog niet. Een ding is wel zeker. Je kan de grootte van de projectie naar wens aanpassen. Dit is een mooi begin en ook Mark Peters, de oprichter van LetsGoDigital spreekt van een ‘zeer bijzonder’ nieuw technologisch aspect. “De mogelijkheden die hieruit voortvloeien zijn eindeloos. Je kan dus met je vinger in de lucht het hologram vergroten. Dat is wel handig, bijvoorbeeld voor een kok die zijn lijstjes kan projecteren of voor artsen in het ziekenhuis”, zegt Mark. Verder is dit natuurlijk ook gewoon fucking vette feature van je smartphone. Mocht je nog meer info willen hebben. Bekijk dan even de uitgebreide publicatie van LetsGoDigital.

Bron: LetsGoDigital   
Reageer op artikel:
Samsungs nieuwe concept maakt luchtprojectie met je smartphone mogelijk
Sluiten