Krijgt de Samsung S11e een tweede scherm op de achterkant?

redactie 5 Oct 2019 Entertainment

Niet heel lang geleden debuteerde de Galaxy Note 10 serie en de Samsung S11. Dat houdt in dat we nog eventjes geduld hebben op de volgende uitgave, want een nieuwe S-line wordt verwacht in de loop van 2020. De designs van de Galaxy S8, S9 en 10 waren niet schokkend anders van elkaar, maar de verwachting is dat de S11 daar een uitzondering op gaat zijn. Wat hebben ze ditmaal voor ons bedacht?

Dual screen

Anderen fabrikanten lijken zich vooral te focussen om ontwerpen waar het scherm als het ware doorloopt tot over de randen. Dat zagen we bij Samsung bijvoorbeeld ook op de S8. Voor de toekomstige model zou het zomaar kunnen dat er een innovatieve feature komt in de vorm van een dual screen smartphone. De achterzijde kun je gebruiken voor selfies. En de voorkant spreekt wel voor zich.

Patenten

Dit idee ligt al geruime tijd op de ontwerptafels, zo liet LetsGoDigital al ongeveer een jaar terug weten over dit modelletje. Halverwege dit jaar gaven de Zuid-Koreanen ook al een patent vrij, daarin werden de voordelen van dit ontwerp besproken. Nu komen ze met wat concretere plannen te zien in de foto’s.

Foto: LetsGoDigital

Doelgroep

De voorzijde is wel te vergelijken met die van de S10, want stijlvol en slank. Het is wel een full-screen ontwerp. Wat inhoudt dat je geen punch-hole camera en geen notch zal tegenkomen. En we zien dus op achterzijde nog een scherm. Die neemt ongeveer 60% in van de hele achterkant. Zou kun je grip blijven houden en zit je niet steeds met je vette vingers over het scherm te wrijven. De duurdere modellen worden ook veel gebruikt door volwassen mensen, die staan hoogstwaarschijnlijk niet staat te wachten op zo’n display op de achterzijde. Met de S11e weet Samsung een andere doelgroep aan te spreken: de jongeren. Laat dat nou net de groep zijn die dol is op selfies.

Er zal ongetwijfeld meer bekend worden gemaakt over de nieuwe S-serie modellen. In februari 2020 vindt de MWC (Mobile World Congress) plaats in Barcelona. Samsung pakt elk jaar groots uit op deze beurs. Hier zullen  waarschijnlijk ook de nieuwste S-serie smartphones tentoongesteld worden. Met waarschijnlijk een Galaxy S11e, een S11 en een S11+. We gaan het meemaken!

Foto: LetsGoDigital

 

Reageer op artikel:
Krijgt de Samsung S11e een tweede scherm op de achterkant?
Sluiten