Samsung maakt bekend waarom de Galaxy Note 7 ontplofte

Afgelopen herfst bracht Samsung de nieuwe Galaxy Note 7 uit. Het mobieltje moest de verkopen laten knallen, maar in plaats daarvan knalde vooral de telefoon. De Note vloog soms spontaan in brand, wat toch niet bepaald fijn is als je op dat moment net aan het bellen bent.

De ontploffende smartphone bracht Samsung in verlegenheid en verregaande maatregelen werden genomen. Eerst werd de telefoon teruggeroepen voor reparatie, maar later werd de Note compleet uit productie gehaald. Dit zorgde voor grote imagoschade bij Samsung en het drama met de verkoop kostte ook nog een zo’n vijf miljard. Met dat bedrag had je best wat leuks kunnen doen.

De Koreaanse elektronicagigant maakte bekend dat er geen probleem was met de software, maar dat de batterij de oorzaak van het falen was. In het rapport dat Samsung maandag presenteerde, stond dat het isolatiemateriaal in de batterij niet in orde was en dat er door het design te weinig ruimte was voor de elektroden van de batterij.

Samsung neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het drama met de Galaxy Note 7, terwijl de batterijen door een andere partij worden geproduceerd. De smartphone-bouwer vindt dat er beter gelet had moeten worden op mogelijke problemen binnenin het toestel. Samsung hoopt met de Galaxy S8 voor een echt verkoopsucces te zorgen.

HighSnobiety

Reageer op artikel:
Samsung maakt bekend waarom de Galaxy Note 7 ontplofte
Sluiten