Samsung Galaxy Fold komt toch iets later uit dan verwacht

Fans van de zeer ambitieuze Samsung Galaxy Fold, de smartphone/tablet met buigbaar scherm zullen ietsjes langer moeten wachten op de levering van hun nieuwe speeltje. Een paar reviewers die vroegtijdig de Fold hebben gecheckt, bleken niet helemaal tevreden. Al moeten we zeggen dat er een paar mensen tussen zaten die oerdom bleken tijdens hun review. We leggen je kort uit wat hun kritiekpunten zijn en of er reden is tot paniek.

In februari kondigde Samsung de felbegeerde Samsung Galaxy Fold aan tijdens MWC 2019. Een telefoon die je openklapt tot tablet formaat. Het zou de eerste smartdevice zijn met buigbaar scherm. Helaas waren er enkelingen die minder goede ervaringen hadden met de Fold. Berichten als: Galaxy Fold binnen 2 dagen stuk, of, kijk uit want Samsung Galaxy Fold is breekbaar, gingen viral op social media. Kort samengevat: sommige reviewers hebben een goed punt, anderen gingen voor de extra likes en retweets.

Na wat onderzoek van de mannen van Samsung is besloten dat ze, uit voorzorg, nog eventjes extra zullen checken. Dat is jammer, want hij zou eigenlijk twee daagjes na The Avengers Endgame uitkomen. Sad story.

Zo gevoelig is de Fold dus blijkbaar niet

Voor wij ons uitlaten over de beslissing van Samsung, is het misschien goed om de video hieronder te checken. Unbox Therapy is een bekend YouTube-kanaal die de latest and greatest in de tech-wereld checkt en reviewt. In deze video neemt hij de proef op de som en gaat ‘ie aan de slag met de Galaxy Fold zo gevoelig? Eventjes duizend keer open en dicht klappen binnen 20 minuutjes. Het resultaat zal je verbazen.

Blijf dan niet rukken aan de folie!

Sommige reviewers van de Samsung Galaxy Fold merkten dat er, net als bij iedere nieuwe smartphone in doos, een doorzichtig folietje op het scherm zat. Bij de Galaxy Fold is dit net ietsje dikker. Dit laagje zit dan ook precies aan de rand van de phone. Impulsief begonnen de gekkies aan de folie te rukken. Dat kleine lipje aan de zijkant is inderdaad lastig te pakken. Maar zelfs met brute kracht moest en zou de folie eraf gaan. Tja, dan verkracht je het scherm. Was dit slim? Discutabel. Had Samsung dit effe mogen melden? Allicht. Maar zelfs met alle berichten online, moesten sommige gappies toch even meedoen met de hype en begonnen massaal mee de trekken aan het stukje beveiliging. Tot zover de originele content van de rukkers.

Conclusie

Tegenwoordig is het voor de verwende koper not-done als nieuwe technologie ruimte nodig heeft om te groeien en ontwikkelen. Zo ook met de Galaxy Fold. Ook al haat je het, of vindt je het een heerlijke opfrisser, het buigbare scherm is een onbekend terrein. Misschien moet je er daarom dan wel wat voorzichtiger mee omgaan. Het is dan ook geen Nokia 3310 die je tegen de muur kan smijten. Ach, we gaan het zien als ‘t grote publiek met het apparaatje aan de slag kan.

Foto: letsgodigital.org

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold komt toch iets later uit dan verwacht
Sluiten