Samsung kiest een andere weg met de Galaxy Fold 2

redactie 30 Aug 2019 Entertainment

Groot nieuws voor de smartphone liefhebbers onder ons. Het team van LetsGoDigital heeft namelijk exclusief nieuws weten te bemachtigen. Nadat zij het grote Forbes hadden getipt, komen zij gezamenlijk naar buiten met een nieuw exclusief concept. Niets minder dan het nieuwste ontwerp van Samsung: De Samsung Galaxy Fold 2.

Opvouwbare smartphones mislukt

Eerder dit jaar zou de eerste opvouwbare smartphone al op de markt verschijnen. De Samsung Galaxy Fold zou de voorloper moeten zijn in de markt en werd dan ook vol trots gepresenteerd. Dit liep allemaal net even wat minder goed af voor Samsung dan gehoopt. Door meerdere problemen met de testtoestellen werd de productie toch maar eventjes uitgesteld. De vraag is dan ook of wij al klaar zijn voor de eerste opvouwbare smartphone. Het eerste concept van de Samsung Galaxy Fold was overduidelijk niet sterk genoeg en nog niet ready voor de markt, maar nu lijkt de opvouwbare smartphone toch echt te komen. Met de onthulling van het nieuwste concept: De Samsung Galaxy Fold 2.

De nieuwe Galaxy Fold 2

Ilse Jurrien van LetsGoDigital kwam als eerste naar buiten met het nieuws over een mogelijke opvolger van de Galaxy Fold. Ze onthullen de eerste beelden en informatie van de toch wel futuristische smartphone. Ook is de timing op zijn zachts uitgedrukt ‘erg slim’ zo net voor de IFA in Berlijn, waar niet erg veel werd verwacht over de opvouwbare smartphone, trekt Samsung nu toch meteen de aandacht. Ook zijn er nog steeds de geruchten dat op deze toonaangevende beurs, die tussen 6 en 11 september plaats vindt in Berlijn, de eerder besproken Galaxy Fold zijn officiële releasedatum krijgt. Maar van dit toch wel mislukte ontwerp krijgen wij het minder warm dan van het grotere nieuws over de Galaxy Fold 2.

De Fold 2 vouwt beide kanten op

De nieuwe patenten van de Fold 2 laten een veel beter en doordachter concept zien dan die van zijn voorganger. Dit nieuwste Samsung ontwerp komt dan ook met nieuwe verrassingen en mogelijkheden. De patenten maken duidelijk dat het gaat om twee verschillende modellen, waarbij de ene verticaal en de andere horizontaal vouwt. Je kunt dus alle kanten op. Verder maken de patenten duidelijk hoe de plaatsing van de scharnieren werkt, waarbij het eerste model verticaal wordt gevouwen en het tweede model horizontaal. Bij één van de drie modellen zijn de scharnieren dus horizontaal geplaats in plaats van de tot nu toe alleen maar bekende verticale concepten. Dit maakt het toestel korter en breder als die eenmaal is opgevouwen.

Galaxy Fold 2 modellen

De toekomst van de smartphone

Wat deze ontwerpen zo fijn maakt is het feit dat je beschikt over een smartphone met een mooi groot scherm, zoals een tablet. Hier kun je dan ook mooi films en series op kijken. Ook biedt de grootte van het scherm de mogelijkheid om echt werk te doen op je smartphone. Denk hierbij aan stukken schrijven of designs maken en wie weet wat er verder nog allemaal mogelijk is. Dit is dan ook een revolutie voor de smartphone, want door dit design verliest de smartphone niet zijn waarde als mobiel. De smartphone past namelijk gewoon in je broekzak.

Wij kijken in ieder geval al uit naar meer nieuws over de nieuwe Galaxy Fold 2. Wie weet levert de IFA-beurs nog meer informatie op, dus houdt die maar in de gaten.

Galaxy Fold 2
Bron: LetsGetDigital
Nieuwe telefoons
Bron: LetsGoDigital
Opvouwbare modellen
Bron: LetsGoDigital
Bron: LetsGoDigital
Galaxy Fold 2
Bron: LetsGoDigital
Samsung Fold 2
Bron: LetsGoDigital
Reageer op artikel:
Samsung kiest een andere weg met de Galaxy Fold 2
Sluiten