Salud Spirits pakt uit en brengt twee exclusieve Chichibu single malt whisky’s op de markt

Japanse whisky is aan een bizarre opmars bezig in Nederland. We kunnen ook niet ontkennen dat ze hele lekkere whisky maken in het land van de rijzende zon. Als er dan twee uiterst exclusieve Chichibu flessen naar Nederland komen, zijn wij een en al oor. Dit belooft weer ontzettend veel goeds.

7EVEN Gods of Fortune

We moeten eigenlijk Salud Spirits even bedanken, want zij zijn de drankendistributeur die exclusief whisky importeert voor de Nederlandse markt. In september zullen zij de opvolger van de Chichibu-serie lanceren: ‘The 7EVEN Gods of Fortune’. Vorig jaar startte Salud Spirts de serie en toen mochten wij al even langsgaan om te proeven. Dat beviel zo goed, dat we niet kunnen wachten op de nieuwe flessen genaamd Benzaiten en Bishamonten.

Chichibu

Benzaiten

De eerste fles die in september op de markt komt en onderdeel is van de 7EVEN Gods of Fortune-serie, luistert naar de naam Benzaiten. Benzaiten is de godin van water, muziek, kunst, wijsheid en rijkdom. Ze wordt vaak vereerd als de beschermheilige van de scheepvaart en visserij. Benzaiten wordt gebotteld op 62,4% en er komen 249 flessen op de markt. De whisky heeft gerijpt in een vat Imperial Stout 1st fill, werd gedestilleerd in 2016 en gebotteld in 2023. Het water loopt ons nu al in de mond.

Bishamonten

Een andere god in de 7EVEN Gods of Fortune-serie is Bishamonten. Bishamonten is iets stoerder dan Benzaiten en is de god van krijgers, oorlog, strijd, rijkdom en geluk. Bishamonten wordt vaak afgebeeld met een speer en pagode en hij wordt gezien als een beschermer van Boeddha. De Bishamonten whisky is zowel iets sterker als exclusiever dan de Benzaiten, want in de fles zit 65,4% en heeft een oplage van 211 stuks. De whisky is heeft gerijpt in een 1st fill Bourbon vat. Gedestilleerd in 2017 en gebotteld in 2023.

Exclusief

Heb je een keuze kunnen maken? Mooi zo. De flessen droppen dus in september, maar wees er snel bij want voor je het weet ben je te laat. Zoals gezegd zijn ze uiterst exclusief. Wij gaan ons geluk beproeven en hopen de Bishamonten op de kop te kunnen tikken! Meer info via saluddistribution.nl of hun Instagrampagina.

Chichibu
Reageer op artikel:
Salud Spirits pakt uit en brengt twee exclusieve Chichibu single malt whisky’s op de markt
Sluiten