Salontafel met ingebouwd Arcade console combineert oude en nieuwe tijden

Redactie 19 okt 2017 Entertainment

Bijna iedereen die ouder is dan 25 heeft er in zijn jeugd zijn eerste voetstapjes mee gezet in de wereld van de spelcomputers. De Arcade console was de eerste spelcomputer die met games als Pac-Man, Donkey Kong en Space Invaders de voorloper was voor consoles als Playstation, Nintendo en Xbox. Voor nostalgische gamers is er nu het perfecte meubelstukje gemaakt die niet in de huiskamer mag ontbreken.

Foto: Surface Tension

Het Britse meubelontwerp bedrijf Suface Tension heeft een salontafel ontworpen die voor iedere Arcade-fan een natte droom is. De Nucleus Arcade Coffee Table heeft naast de ingebouwde antieke spelcomputer nog veel meer toffe features. De Arcade console komt tevoorschijn vanuit een verborgen la in de tafel, compleet met bedieningspaneel waar de iconische joysticks aan zijn bevestigd. Meer dan 100 titels uit verschillende generaties van retrogames komen vooraf geïnstalleerd op het toestel geleverd, inclusief Mortal Kombat, Space Invaders en Pong.

Foto: Surface Tension

De andere te gekke eigenschappen zorgen ervoor dat oude klassiekers samensmelten met de nieuwe trends uit de moderne tijd. De salontafel is voor voorzien van een on-board Windows besturingssysteem met wifiverbinding, die je door het wereldwijde web laat surfen, muziek afspeelt of Netflix kan streamen. Dit alles kun je besturen met een draadloos toetsenbord en het Arcade besturingspaneel met ingebouwde muis.

Foto: Surface Tension

Om het helemaal af te maken zijn er twee 30 watt speakers, een 130 mm woofer ingebouwd voor de beste audio en is de bovenkant voorzien van een ultra wijd 32” Lcd-scherm. Wil je de ervaring delen met jouw grotere tv-scherm aan de muur, dan is er nog een ingebouwde HDMI-aansluiting aanwezig. Daarna ziet het stukje meubilair er ook nog eens waanzinnig uit. Hebben dus. Daarvoor zal je wel even diep in de buidel moeten tasten, de Nucleus Arcade Coffe Table is vanaf een bedrag van 3.673 euro te krijgen. Maar dan maak je wel de blits bij je maten tijden een ouderwetse game avond.

Foto: Surface Tension

Maxim

Reageer op artikel:
Salontafel met ingebouwd Arcade console combineert oude en nieuwe tijden
Sluiten