Dit is het gigantische salaris van Lionel Messi bij Inter Miami

Het is het einde van een tijdperk. Ergens hadden we gehoopt op een rentree bij Barça, maar we weten nu al een tijdje dat Lionel Messi naar Miami vertrekt. Ondertussen maakt zijn grote rivaal Christiano heel wat stampij in de zandbak. We hadden gehoopt dat het eeuwig kon duren, maar eigenlijk is het niet meer dan logisch dat het nu zo’n beetje ophoudt voor beide mannen. Die paar jaartjes waarin ze de top niet meer willen of kunnen bestormen, kunnen er natuurlijk wel nog even wat knaken worden opgehaald. Van Ronnie wisten we al hoeveel, maar over Messi tastten we nog in het duister, tot nu.

Lionel Messi

Het leek een far-fetched sprookje. Hij kreeg nog één kans om die allerlaatste beker te pakken en zich tot de onmiskenbare G.O.A.T.  te kronen. Oké, wij stonden ook het halve Argentijnse elftal uit te schelden die ene avond, maar uiteindelijk is dit een mooier verhaal dan het Nederlands elftal ooit had kunnen schrijven (al hadden we het Louis wel erg gegund). Nu echt álles wat er te winnen valt gewonnen is door ‘the little boy from Rosario’, is het tijd voor de nieuwe generatie om te shinen en verkast Lionel naar de MLS.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

De transfer

Hoe doe je dat dan? Er zijn heel veel clubs met een grote zak geld, hoe krijg je dan Lionel Messi jouw kant op? En dan nog te bedenken dat in Saudi Arabië de zak geld nog tien keer zo groot is. Jorge Mas, eigenaar van Inter Miami is niet halsoverkop aan Messi gaan trekken, dit is een uitgedacht plan geweest. “In 2019 begonnen we na te denken over hoe we hem konden binnenhalen. Ik ben er drie jaar mee bezig geweest, waarvan anderhalf jaar heel intensief. Ik sprak met Messi’s vader over de zakelijke kant. David Beckham sprak met Leo zelf over de voetbalzaken”, vertelt Jorge in El País.

Salaris

Dan rest ons nog de hamvraag, hoe goed worden Leo’s zakken gevuld? Volgens Jorge Mas ligt het ergens tussen de 45 en de 55 miljoen euro per jaar, en de eigenaar van de club zien we als een redelijk betrouwbare bron als het gaat over knaken. Bij PSG lag het rond de 30 miljoen, dus dat zijn toch een paar dikke villa’s per jaar extra.

Leo heeft het slim gespeeld, zo is zijn salaris slechts een onderdeel van zijn inkomen in Miami. Hij pakt een percentage op de verkochte shirts en een stukje van de winst uit de televisierechten. Achja, we snappen hem wel. Een heerlijk leven met je vrouw en kinderen in Miami, lekker voetballen en een rekening die je nog niet op krijgt al wil je het nog zo graag.

Reageer op artikel:
Dit is het gigantische salaris van Lionel Messi bij Inter Miami
Sluiten