Russische startup komt met eerste commerciële hoverbike

Redactie 21 feb 2017 Entertainment

Al eeuwenlang proberen waaghalzen met allerlei objecten te vliegen of te zweven. Dit heeft een heleboel ongelukken tot gevolg gehad, maar ook enorm veel geweldige uitvindingen zoals het vliegtuig, de helikopter en tegenwoordig de drone. Vooral de drone wint gigantisch aan populariteit, en dan niet alleen bij de militaire top.

Een vliegende auto zagen we in Harry Potter al voorbij komen, maar een vliegende motorfiets is een stuk zeldzamer. De zogenoemde hoverbike komt bij concepten steeds vaker voor. Gelukkig maar want een hoverbike is geweldig.

Het Russische Hoversurf is een startup die zich richt op het bouwen van een hoverbike en met de Scorpion 3 de eerste commerciële vliegende motorfiets aflevert. Het is een zogenoemde quadcopter en is volledig elektrisch. De Scorpion is gebouwd met het oog op hobbyisten en professionele gebruikers. Je kan deze hoverbike handmatig besturen, maar er is ook de mogelijkheid om op z’n automaat, die de hoogte en snelheid regelt, een ritje te maken.

Hoversurf levert met de Scorpion 3 een klapper af die waarschijnlijk een verkoopsucces gaat worden. Op deze vliegende motorfiets kun je liefst 50 km per uur vliegen en ook zwaardere gebruikers kunnen hun hard ophalen: de Scorpion kan tot 120 kg zo’n tien meter mee de lucht in nemen.

 

High Snobiety

Reageer op artikel:
Russische startup komt met eerste commerciële hoverbike
Sluiten