Rusland presenteert exoskelet dat hun militairen super powers geeft

Redactie 29 aug 2018 Entertainment

Het lijkt wel op een pak van een Stormtrooper of iets dat rechtstreeks uit Halo komt zetten, maar het is het nieuwe exoskelet dat Russische militairen moeten dragen om ze super powers te geven. Ze hebben dit geavanceerde pak laten zien op het Army 2018 International Military and Technical Forum.

Met dit pak kunnen ze bijvoorbeeld met een hand schieten met machine geweren, met de nauwkeurigheid alsof je een potje CoD aan het spelen bent. Ze kunnen meer gewicht bij zich dragen en daar toch mee rennen, ze zijn veel beweeglijker door deze suit.

Het Ratnik-3 ‘Soldier of the Future’ pak is gefabriceerd door TsNiiTochMash. Hij is gemaakt van titanium dat moet zorgen voor meer kracht en uithoudingsvermogen. Er zit een rugzak in gebouwd waar 50 kilogram aan gear in kan, zonder in te leveren in weerbaarheid.

Volgens hoofddesigner Oleg Faustov zijn er al een aantal tests uitgevoerd: “It really enhances a serviceman’s physical abilities. For example, the tester was able to shoot from a machine-gun only with one hand and accurately hit targets.” Het bedrijf gaat verder sleutelen aan de pakken en wil ze in 2025 op het strijdveld hebben.

Foto: YouTube.

Reageer op artikel:
Rusland presenteert exoskelet dat hun militairen super powers geeft
Sluiten