Je kunt al in 2021 met je vrienden chillen in het allereerste ruimtehotel

Redactie 11 apr 2018 Entertainment

Altijd al eens in een ruimtehotel willen overnachten? Het zou goed kunnen dat jij lekker comfortabel met je dekentje in 2021 in een spaceshuttle zweeft. Het Amerikaanse bedrijf Aurora Station claimt de eerste te zijn die een hotel in de ruimte weet te krijgen.

Zij maakten dit bekend tijdens Space 2.0 Summit in San Jose en hebben daarmee een primeur te pakken. We gingen er al langer vanuit dat je ooit kunt chillen met je maten in een ruimtehotel, maar nu is daar echt de allereerste officiële bekendmaking.

Rip uit lijf

De oprichter van het bedrijf, Frank Bunger, maakte het grote nieuws bekend: “We are launching the first-ever affordable luxury space hotel.” Deze zin kun op twee manieren lezen. Vergeleken met eerdere betaalde ruimtereizen is dit tripje best goedkoop, maar het blijft ontzettend veel geld. Voor een 12-daags verblijf moet je namelijk 9,2 miljoen dollar neerleggen. Dat is ongeveer 8 ton per dag! Wie zoveel geld overheeft, mag best wel een keertje gratis een dagje meedraaien op onze redactie. En ja, dat wil je.

Foto: Carlsberg

Reageer op artikel:
Je kunt al in 2021 met je vrienden chillen in het allereerste ruimtehotel
Sluiten