Rugby bikkel beukt eigen knie terug op z’n plek en maakt wedstrijd af

redactie 2 Jul 2019 Entertainment

Dat het er bij rugby net iets harder aan toe gaat dan bij voetbal dat weten we. Na het zien van het filmpje van rugbyspeler Joe Westerman is het moeilijk om het hier niet mee eens te zijn. Niemand kijkt er van op als er blessures ontstaan bij een bruut potje rugby. Maar de rugbyspeler uit de Engelse Superleague lost zijn blessure wel op een hele brute manier op. Hij slaat zijn eigen knieschijf terug die uit de kom was en blijft gewoon spelen tot het einde van de wedstrijd. Beastmode!

Het gebeurde allemaal tijdens de derby van afgelopen week tussen Hull FC en Kingston Rovers. Twee teams uit de Betfred Super League. FC’s Joe Westerman kwam in gevecht met de verdediging en liep hier de blessure op. Zijn knie schoot uit de kom en schoof opzij. Dit is allemaal vastgelegd op beeld, maar dit is niet voor de kijkers met een zwakke maag.

Waar anderen het uitschreeuwen van de pijn, blijft Joe aardig koel. Normale mensen zouden gelijk van het veld afgedragen worden. Maar Joe niet hoor. Deze man probeert zijn eigen knieschijf gewoon weer op zijn plek te slaan. Klinkt niet echt medisch verantwoord, maar je moet toegeven dat het best ziek is. Hij maakt de wedstrijd gewoon af. Helaas zonder goed resultaat, want FC verloor uiteindelijk van hun rivalen met 18-10.

Normaalste zaak van de wereld

Na de wedstrijd gaf FC coach Lee Radford aan dat dit niet de eerste keer is dat de 29-jarigen Joe zijn knieschijf terugslaat. “Hij doet dat elke veertien dagen”. De spelers van de rivalen waren onder de indruk. Thomas Minns zei: “Luister, misschien ben je wel Mike Tyson, maar je zult nooit Joe Westerman zijn, oh mijn God.”

Reageer op artikel:
Rugby bikkel beukt eigen knie terug op z’n plek en maakt wedstrijd af
Sluiten