Rouwende hond waakt al anderhalf jaar op plaats waar baasje omkwam

redactie 20 Jul 2019 Entertainment

Niets of niemand is zo trouw als een hond. Een viervoeter in Griekenland bewijst dat dit spreekwoord overduidelijk de waarheid vertelt. Het beestje wacht al anderhalf jaar op de plaats waar zijn baasje bij een zwaar auto-ongeluk omkwam. 

De eigenaar van de hond overleed op 9 november 2017 op 40-jarige leeftijd na een botsing met een cementmixer, meldt de lokale zender Nafpaktia News. Zijn trouwe viervoeter blijft sindsdien langs de kant van de weg wachten. Hoe de hond de plaats kon vinden is niet duidelijk. Het ligt op 12 kilometer van het huis van het baasje. Heftig!

Bewoners

Omwonenden van de stad Nafpaktos hebben zo met het beestje te doen, dat ze een hok hebben gebouwd. Volgens Daily Mail hebben ze ook al geprobeerd de rouwende hond te adopteren, maar het dier weigert het gebied te verlaten. Om deze reden krijgt het regelmatig eten en drinken en zelfs een deken om hem ’s nachts warm te houden.

Griekse Hachiko

Buurtbewoners noemen hem voortaan de ‘Griekse Hachiko’, omdat het verhaal doet denken aan dat van een beroemde Japanse hond in de jaren twintig van vorige eeuw. Het dier bleef tot negen jaar na de dood van zijn baas naar het station van Shibuya in Tokio wandelen. Hachiko kreeg voor zijn trouw zelfs een standbeeld voor het station.

Ze zeggen niet voor niets: een hond is de beste vriend van een mens.

Reageer op artikel:
Rouwende hond waakt al anderhalf jaar op plaats waar baasje omkwam
Sluiten