Rotterdamse hiphopheld Winne kondigt eindelijk zijn nieuwe album aan

Redactie 21 dec 2017 Entertainment

W I dubbel N E! De mannen die de Nederlandse hiphop een beetje in de gaten houden, die zijn ongetwijfeld op de hoogte van het bestaan van Winne. De Rotterdammer stormde in 2009 de hitlijsten binnen met zijn album Winne Zonder Strijd, maar daarna bleef het stil.

Het is nog altijd een van onze favoriete Nederlandse hiphopalbums ooit. Mooie teksten, fraaie metaforen, fijne stem en erg goed verstaanbaar. Van Lotgenoot gaat het kippenvel op je armen staan, Crime Passionel brengt een brok in je keel, deinen op Alles Wat Ik Wil en bij Doe Alsof je Weet! wil je niets liever dan keihard mee blèren. Veelzijdige gozer, die Winne.

Maar sinds 2009 bracht hij geen album meer uit. Tot nu, want de beste man heeft nieuw materiaal aangekondigd. Oprecht Door Zee gaat zijn nieuwe plaat heten. Veel meer weten we ook nog niet, behalve dat hij in een interview met De Volkskrant heeft laten weten dat we het in 2018 kunnen verwachten: “Mijn nieuwe album is bijna af en komt begin 2018 uit. We zitten nu midden in het mixproces en zijn de tracks voor op het album aan het selecteren.”

Winston Bergwijn, zoals de officiële naam van Winne luidt, vertelt verder over de naam van zijn album: “Het nieuwe album heet Oprecht door zee, die titel heb ik gekregen van een jongen die in 2013 afstudeerde aan de Willem de Kooning Academie. De plaat gaat over onderweg zijn, fysiek dan wel spiritueel. Het album is superorganisch tot stand gekomen. Dat is het sleutelwoord: organisch. Ik forceer niks. Ik sluit mezelf ook niet op in de studio met de gedachte: ik moet nu muziek maken. Alles komt vanzelf tot stand.”

Onze verwachtingen zijn hooggespannen. Tot die tijd zetten wij all time classic Winne Zonder Strijd nog maar een keertje aan.

Foto: Volkskrant / Ballinnn

Volkskrant.nlBallinnn.com

Reageer op artikel:
Rotterdamse hiphopheld Winne kondigt eindelijk zijn nieuwe album aan
Sluiten