Vanaf vandaag zijn ook rookruimtes per direct verboden

Een peukie opsteken kan onderhand al op veel minder plekken dan vroeger. In de goede ouwe tijd stond er in plaatst van een bakkie chips een bakkie peuken op tafel. Dat is allang voorbij, maar we gaan nu nog een stap verder. Vanaf vandaag is er een per direct verbod op rookruimtes in horecagelegenheden. Er gaat nog wel wat tijd overheen voordat er echt op gehandhaafd gaat worden, dus leef je nog even flink uit nu het nog kan.

Klote nieuws voor duizenden rokende Nederlanders, maar ook zeker kut voor de ondernemers. Het KHN laat weten dat er zo’n 7000 rookruimtes zijn verdeeld door ons hele land. Die mogen allemaal opdoeken.

Nog even

Het ‘echte’ rookverbod in de horeca was ingegaan op juli 2008. Toen kon er alleen nog maar gebruik worden gemaakt van de rookruimtes. Tot nu, want antirookvereniging Clear Air Nederland (CAN) gingen daarvoor naar de rechter. Deze uitzondering zou in strijd zijn met een verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie dat ook door ons land is ondertekend. De Hoge raad is het daarmee eens en start het verbod per direct, maar toch zal er niet meteen op worden gecontroleerd, zegt staatssecretaris Blokhuis. Hij wil het er eerst even overhebben met alle betrokken partijen en organisaties. Dus goed of slecht weer maakt niet meer uit. Dat wordt binnenkort lekker knus met z’n allen buitenstaan paffen.

cigarettes smoking GIF

 

 

Reageer op artikel:
Vanaf vandaag zijn ook rookruimtes per direct verboden
Sluiten