De koningen van de weg gaan voor de Rolls Royce Cullinan

Redactie 11 mei 2018 Machines

Zo hallo! Dikke portie Rolls Royce in je bledder. Dit is de Rolls Royce Cullinan, de auto waarmee Rolls zijn debuut maakt in de SUV-klasse. Ze maken gelijk een grootste entree, want dit een bolide van formaat. Letterlijk.

Met een lengte van 5.34 meter, een breedte van 2.16 meter en een hoogte van 1.84 meter is dit gelijk de grootste SUV in het segment. Yep, groter dan de grootste Range Rover en ook de Bentley Bentayga kan niet tippen aan de Cullinan. Eigenlijk is het niet meer dan logisch dat ook Rolls Royce is toegetreden tot het reuzensegment. Ga maar na: Porsche is al jaren bezig, Maserati heeft er eentje gebouwd, Jaguar heeft de F-Pace, Lamborghini de Urus en ook het eerder genoemde Bentley heeft een SUV in de showroom staan.

Vroaaaar12

Voor zoveel auto moet je ook wel 400.000 euro op de plank leggen, maar daar krijg je wel het nodige voor terug. Wat te denken van de 6.75 liter V12 die onder de kap ligt? De aanjager levert 571 pk en 850 Newtonmeter. De topsnelheid is helaas begrensd op 250 km/u, terwijl veel meer mogelijk is. Begrensertje eraf laten slopen dan maar. Wel fijn dat er uitklapbare stoeltjes in het bagageruim zijn verwerkt, met tafeltje waar je de kaviaar en bubbels op kwijt kunt.

Rolls Royce Cullinan
Romantisch naar de sterren kijken op je achterstoeltjes, met tafeltje voor de champagne.

Is de Rolls Royce Cullinan mooi?

Maar vinden we de Rolls Royce Cullinan nou mooi? Mwah, het zou onze keus niet zijn. De grill mag er nog steeds zijn, maar hij is wel heel groot, fors en lomp. Ach, daar gaat het de toekomstige koper van deze gigant vast niet om. Een Rolls Royce is status. Je wil dat logo uit de grill omhoog zien komen en dat parapluutje uit de deur trekken. Je kan zeggen dat je een Rolls Royce rijdt, dát is wat telt. De Cullinan zal ongetwijfeld aftrek kunnen vinden bij een paar rappers en voetballers. Kunnen wij gewoon lekker de Velar kopen.

Hieronder kun je de Rolls Royce Cullinan uitgebreid in beeld bezichtigen.

Reageer op artikel:
De koningen van de weg gaan voor de Rolls Royce Cullinan
Sluiten