De portable ROG Ally is een ideale mix tussen PC en console

Je hebt weer iets om toe te voegen aan je consolelijst, want de ROG Ally is de ideale gadget tussen PC en console. Deze console draait volledig op Windows en je kan ‘m overal mee naartoe nemen, zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt. 

Niet alleen is de console heel klein, ook het gewicht is verbazingwekkend laag. Om ‘m helemaal geschikt te maken als console voor onderweg is de ROG Ally ook nog eens  binnen een halfuur volledig opgeladen. Van een goede langdurige batterij kan je dus wel spreken. Of je nu gaat gamen of je favoriete film of serie gaat kijken, deze console kan het allemaal.

Design

Het design van de ROG Ally is vrij simpel. Het heeft een beetje een mix van een Nintendo Switch en een Xbox controller. Met de RGB-verlichting rondom de joysticks wordt het gaming gevoel in elk geval versterkt. Een andere bijzondere toevoeging aan de console zijn de twee knoppen die op de achterkant zitten. Je kan deze naar je eigen wensen instellen, wat ervoor zorgt dat je tijdens het gamen nog sneller kan reageren.

ROG Ally

Mogelijkheden

Het meest bijzondere aan dit apparaat is dat het niet werkt op een zelfgebouwde software, maar op Windows. Op deze manier is het veel makkelijker om launchers zoals de Xbox Game Pass en Epic Launcher te downloaden. Daarnaast sluit je de ROG Ally aan via een externe videokaart van ASUS, de ROG XG Mobile. Dit resulteert weer in een nog krachtigere console.

Specificaties

De ROG Ally is afgelopen zomer uitgekomen. Met een haarscherp beeld van 1080p heb je goed zicht op je videogame. Daarnaast kan je genoeg games en documenten kwijt op de ROG Ally. De opslagcapaciteit van het apparaat is 512 GB. Verder beschikt de console over touchscreen, een MicroSD poort voor extra opslag, een USB-C ingang en een 3.5mm aux ingang. Veelzijdig apparaatje dus. Uitstekende metgezel voor op reis ook. Of je nou dagelijks een uur in de trein zit naar je werk of studie of maanden gaat backpacken door Zuid-Amerika. De ROG Ally komt voor een prijs van 699 euro, maar is bij partijen als MediaMarkt, bol.com en Coolblue voor minder te krijgen. Meer info kun je vinden op rog.asus.com.

Reageer op artikel:
De portable ROG Ally is een ideale mix tussen PC en console
Sluiten