Chinees bedrijf komt met futurische robothond op de proppen

De toekomst is hier jongens. Ondanks dat we nog geen vliegende auto’s hebben, kan je tegenwoordig namelijk je hond vervangen door een robotmodel. Maak kennis met CyberDog van het Chinese bedrijf Xiaomi. 

CyberDog laat zien dat techbedrijven steeds beter worden in het maken van robots. Eerder werd ook al Spot geïntroduceerd bij het Amerikaanse bedrijf Boston Dynamics. Deze robothond ging vorig jaar in de verkoop voor 74,500 dollar en wordt gebruikt om landmijnen op te sporen of voor dokters om via afstand in contact te blijven met hun patiënten. Ook werd het gebruikt door de politie en het leger in Amerika, maar niet als wapen hoor.

Kost ongeveer 1310 euro

Wat precies de bedoeling is van de CyberDog is echter niet helemaal duidelijk. Er wordt nadruk gelegd op dat open-source is waardoor het veel vrijheid biedt aan de kopers van het product om ermee te doen wat ze willen. In eerste instantie zullen er 1000 stuks op de markt verschijnen en vervolgens hoopt het bedrijf genoeg geld verdiend te hebben om er nog veel te maken. De kosten zullen ongeveer 1540 dollar (131o euro) bedragen.

Uiterst behendig

Xiaomi vertelt bovendien dat de CyberDog zo behendig is dat het zelfs salto’s kan maken. Ook kan het rondlopen met een snelheid van 3.2 meter per seconde en weegt het slechts 3 kilo. Het apparaat werkt door middel van camera’s en sensoren. Hierdoor kan de robot zo goed als onafhankelijk rond bewegen. Zo kan de robothond een bestemming kiezen en daar zelf naar toe lopen. Perfect om even een brief bij je familie twee straten verderop te bezorgen dus. De robot kan ook zijn baasje volgen en luistert naar wat je hem zegt.

Niet zo aaibaar

Nou, onze trouwe biologische viervoeters kunnen hun borst natmaken hoor. Ze hebben concurrentie van een hond die niet poept of plast en zo lang alleen gelaten kan worden als je zelf wil. Hoewel… Het uiterlijk van de hond is echter nogal imponerend. In plaats van de Aibo van Sony is het een veel minder aaibaar model. Vermoedelijk zullen de meeste mensen dus de voorkeur blijven houden voor de traditionele hond.

Reageer op artikel:
Chinees bedrijf komt met futurische robothond op de proppen
Sluiten