Ringbrothers slaat wederom toe met waanzinnige Rolls-Royce restomod

Onlangs behandelden we al een geweldige auto van Ringbrothers waar meer dan duizend uur werk in zat. Als je die nog niet hebt gezien, check ‘m absoluut even, want deze auto is waanzinnig. Maar de mannen van Ringbrothers zijn niet gelijk op hun luie kont gaan zitten, ze pakken weer door. Ze hebben nu wederom een auto uitgebracht die de aandacht wel degelijk even verdiend: de Rolls-Royce Silver Cloud II PARAMOUNT.

Deze Ringbrothers Rolls-Royce moet je echt even gecheckt hebben. Ze hebben ‘m flink aangepakt, maar toch ook subtiel weten te houden. Op het eerste gezicht denk je aan een klassieke Rolls, tot het moment dat je de deur opentrekt. Dan zie je een op maat gemaakte binnenkant ziet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ringbrothers (@ringbrothers)

Ringbrothers’ kunststukje

Ze hebben de buitenkant kaalgeplukt, oneffenheden met de hand gecorrigeerd en ‘m een white as fluff finish gegeven. Maar de tijdloze jaren ’50-look is bewaard gebleven, op een paar custom badges na.

Maar wacht, onder de motorkap ligt een beest. Een GM LT4 V8 van een moderne Cadillac CT5-V Blackwing, goed voor 640 pk en 635 lb-ft koppel naar de achterwielen via een 10-speed automaat en custom carbon fiber driveshaft.

Rolls-Royce
Foto: Ringbrothers Instagram: @ringbrothers

Meer specs

Alles rust op een op maat gemaakt chassis van Roadster met door Ringbrothers gefabriceerde control arms. Het interieur is ook flink onder handen genomen met Dakota Digital instrumenten, op maat gemaakte vloerplannen, machinaal bewerkte schakelaars en een eigen versie van Rolls’ Starlight headliner met 1000 LED’s.

Jim Ring

Eigenaar Jim Ring zegt dat ze meer dan 3400 uur in dit project hebben gestoken. Dat is wel te zien, want het resultaat is echt tot in de fijnste details uitgewerkt. Buitenkant straalt traditionele Britse luxe uit, maar van binnen en onder de motorkap is het pure moderne luxe. Een waar kunstwerk, vinden ze ook bij Ringbrothers.

De foto’s zijn daarnaast ook erg gaaf. De wagen is gepositioneerd naast een vliegtuig.

Reageer op artikel:
Ringbrothers slaat wederom toe met waanzinnige Rolls-Royce restomod
Sluiten