De nieuwe Rimac hypercar scheurt binnen twee seconden naar 100 km/u

Als we een van onze favoriete nieuwe automerken mogen opnoemen, dan verdient Rimac daar wel een plaatsje. Geef ze  niet cadeau aan de Grand Tour presentatoren, want die rijden hem total loss. Misschien met de nieuwe aangekondigde Rimac C_Two hypercar kunnen ze beter tussen de straatlijntjes rijden.

De nieuwe sportwagen heeft een vermogen van maar liefst 1.914 pk en gaat van nul naar honderd kilometer per uur in twee seconden. Halleluja! Een hypercar zoals een hypercar moet zijn, want dit ademt in alles een beestachtige sportwagen te zijn. Als je ‘m wilt testen op de autobahn om te kijken hoe hard ‘ie kan, dan kun je de 412 km/u aantikken.

Ingebouwde coach

Dit snelheidsmonster beschikt over vleugeldeuren en heel veel carbonfiber. Verder heeft de Rimac nog een speciale functie die zeker handig is voor de onervaren bestuurder. Met een kunstmatig ingebouwde coach kan ‘ie zien waar jij op de weg ligt en geeft ‘ie tips tijdens het gassen en remmen. Ideaal cadeautje voor diegene die net zijn rijbewijs heeft gehaald. Al zal het prijskaartje wat aan de hoge kant zijn.

Foto’s: Rimac

Reageer op artikel:
De nieuwe Rimac hypercar scheurt binnen twee seconden naar 100 km/u
Sluiten