Amerikaanse vent is voor 2 minuten de rijkste man ter wereld na foutje PayPal

Wat zou jij doen als je op een dag wakker wordt, op je bankrekening kijkt en ineens ziet dat je de rijkste man ter wereld bent? Dit klinkt als een slechte scène uit een comedy film, maar het is de Amerikaanse Chris Reynolds daadwerkelijk overkomen. Chris werd wakker en was ineens quadriljonair. Voor de duidelijkheid: dat is een getal met 24 nullen!

Rijkste man ter wereld

Daarmee was Chris in een klap de rijkste man ter wereld. Chris schrok zich een hoedje toen hij zijn PayPal-account opende en zag dat er een astronomisch bedrag van $92.233.720.368.547.800,- op z’n rekening was bijgeschreven. Jep, Chris had een quadriljoen op z’n rekening staan. Zomaar! Voor een hele korte tijd kon Chris dan ook claimen de enige quadriljonair ter wereld te zijn. Best een flex.

rijkste man ter wereld
Foto: PayPal/Chris Reynolds

Foutje, bedankt!

Chris had al gauw door dat er iets mis moest zijn gegaan. Hij kon zich namelijk niet herinneren dat hij iets had verkocht ter waarde van een quadriljoen dollar. Chris had één keer eerder meer dan 1.000 piek op z’n PayPal-account zien staan. Dat was nadat hij wat banden had verkocht via eBay. Binnen 2 minuten nam PayPal contact op met Chris en herstelde ze het ‘foutje’. Ze moesten natuurlijk wel even door het stof bij Chris, die voor 2 minuten in de veronderstelling was de rijkste man ter wereld te zijn.

Goed doel

Dan rest natuurlijk nog de interessante vraag wat Chris in hemelsnaam met het geld had gedaan als hij het mocht houden. Het antwoord van Chris is mooi. Hij had de knaken willen gebruiken om de staatsschuld af te betalen. Oh ja, en hij had de Philadelphia Phillies gekocht, zijn favoriete honkbalteam. Ook PayPal liet zich nog effe van z’n beste kant zien, want zij boden aan een niet nader te noemen bedrag te doneren aan een goed doel naar de keuze van Chris. Dat is nog eens lief. Al denken we niet dat ze een quadriljoen hebben gedoneerd…

Reageer op artikel:
Amerikaanse vent is voor 2 minuten de rijkste man ter wereld na foutje PayPal
Sluiten