Q/U met Rijk Hofman over Expeditie, adviezen van broer Tim en blauwtje lopen bij Jessie Jazz

redactie 4 Sep 2019 Entertainment

Rijk Hofman heeft misschien wel een van de leukste banen van Nederland. De presentator van MTV en Concentrate Bold springt van afgronden, temt schansen met de motorcross en liep mee met de special forces. Hij liep ooit zijn enige blauwtje bij niemand minder dan Jessie Jazz (#1 uit onze eigen FHM500), maar als we de vrouwen mogen geloven is het een van de hunks van dit moment. Eerlijk is eerlijk, hij zou niet misstaan in een boy band. En nu zit ‘ie ook nog eens in Expeditie Robinson! Tijd voor een Quote/Unquote met Rijk Hofman. 

Yo Rijk! Hoe ben je eigenlijk in het presentator vak gerold?
Ongeveer 3,5 jaar ben ik nu bezig met YouTube en op tv presenteer ik nu 2.5 jaar. Nog niet zo heel lang dus. Op de middelbare school wilde ik altijd al presentator worden. Toen rolde Tim (broer Tim Hofman) opeens in het vak. Het is alsof je pa astronaut wordt en je weet dat het ineens kan. Het is ineens mogelijk om je ideale baan te krijgen en niet alleen een droom. MTV vroeg of ik bij ze wilde werken. Met een paar mensen heb ik daar het online platform opgebouwd. Daarna vroeg Concentrate Bold of ik bij hen wilde werken.

Als presentator hebt je van alles al gedaan. Wat is je het meest bijgebleven?
Pfff, ik heb zoveel gedaan. Voor Untrained: On a Mission ben ik uit een vliegtuig gesprongen, in Texas heb ik in een Chinook gezeten en ik heb met echte wapens geschoten. Dat gevoel dat zo’n machine geeft is machtig. Ik weet niet of ik het nog een keer zou willen doen. Zodra je geschoten hebt ga je in een soort van trance. Je krijgt echt een adrenaline stoot. Tot waar je kogel reikt voelt als onderdeel van je lichaam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Afgelopen week iets mega bijzonders mogen meemaken.. echt mee doen met de Luchtmobiele Brigade in Texas. Binnenkort op @concentrate_bold ! En bedankt voor het maken van de foto’s: @alexrevers ?

Een bericht gedeeld door Rijk Hofman (@rijkhofman) op

Next level shit.
Ja, zeker. Ik heb voor Untrained ook aan een triatlon meegedaan. Ik werd s’ nachts om 04.00 uur uit bed gehaald en moest toen zonder dat ik het wist meedoen aan een triatlon. Fietsen, zwemmen en rennen dus. Drie uur nadat ik wakker werd begon ik aan de start. Zonder te hebben ontbeten.

Hoe ging dat?
Toch best goed. Ik heb hem afgemaakt. Ik heb er in totaal vier uur over gedaan. Ik kwam wel als laatst binnen, haha. Maar er waren ook wel veel afvallers.

Kan je ook weer afstrepen van je bucketlist!
Precies. Niet veel mensen kunnen dat zeggen. Ik heb voor mijn andere programma Bold Battle ook gemotorcrossed. Dat was intens. Ik had nog nooit op motor gereden en had zelfs nog geen rijbewijs toen. Zo hard als je kan moet je richting schans gaan in versnelling drie of vier ofzo. Ik vloog gewoon met die machine. Dat was best eng.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

“come over” “Sorry je woont midden in een bos met wolven en bruine beren. Dat wordt mn dood” “Ik ben alleen thuis” … “Omw.”

Een bericht gedeeld door Rijk Hofman (@rijkhofman) op

Sick. Was dat het heftigst?
Nee, het heftigste wat ik heb meegemaakt is een sprong van de rand van een afgrond van 80 meter hoog. Dat is bijna even hoog als de ADAM’ Toren. Het touw hing 1.5 meter van het punt waar we vanaf moesten springen. En dat terwijl ik hoogtevrees heb. Ja, dit was zeker het engst.

Naast al die onvoorbereide acties presenteer je ook nog programma zoals Boeiend. Wie was de leukste BN’er aan wie je vastgeketend zat?
Sowieso Bram Krikke. Ik heb me kapot gelachen met hem. Toen we hem gingen boeien zat hij bij de kapper. Nou, je weet de snor die hij heeft vast wel, de mijne heb ik toen ook zo laten zetten. Elke aflevering hebben we een verrassing voor de BN’er. Als verrassing voor Bram gingen we samen pottenbakken. Bram deed alsof ‘ie dat elke dinsdag al deed. Hilarisch. Een oude vrouw op een zolderkamer gaf ons les. Bram deed alsof hij alle dingen had gemaakt daar. Dat was kapot grappig. Ik heb echt stuk gelegen om die humor van hem.

Wie zou je nog heel graag willen boeien?
Dennis Storm, die 3 op Reis presenteerde. Hij is gestopt, omdat ‘ie het niet meer zag zitten. Hij is minimalist geworden en verkoopt meubels. Ik zag hem als een van de betere presentatoren van Nederland. Hij had de ideale baan. Ik zou wel willen weten hoe hij in het echte leven is en waarom hij is gestopt met presenteren. Bijna elke bekende Nederlander heeft interviews en doet mee aan programma’s. Dennis deed alleen zijn eigen programma’s en zo leerde je hem niet echt kennen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Influencers samen op de foto VS wanneer de foto is gemaakt • Heb bram geboeid en de aflevering staat online!!! @concentrate_bold

Een bericht gedeeld door Rijk Hofman (@rijkhofman) op

En nu zit je ook nog eens in Expeditie Robinson! Wanneer hoorde je dat je was geselecteerd om mee te doen?
Expeditie belde opeens dat ik mee mocht doen aan dit seizoen. Ik sliep nog een beetje, maar ik zei gelijk: ‘ja fok it ik doe mee’ en ging weer verder slapen. Nadat ik wakker werd besefte ik eigenlijk pas dat ik eindelijk in het programma zit waar ik al bijna m’n hele leven naar kijk. Ik ben maar twee jaar ouder dan ‘t programma zelf. Het was nog wel wat geschuif in de agenda, maar dit is een droom die uitkomt.

Hoe is het bevallen?
Expeditie is me heel goed bevallen. Ik vond het fijn dat alles echt was en de andere kandidaten waren ontzettend leuk.

Met wie van de deelnemers had je een klik?
Daar kan ik niet teveel over zeggen. Maar Kelvin kende ik al van tevoren. Toen we elkaar op Schiphol zagen, deden we alsof we elkaar medium goed kende. Dit zodat we niet gelijk duidelijk zou zijn dat wij een bedreiging zouden kunnen vormen. Of dat heeft gewerkt moet je zelf maar checken, haha. Hugo kende ik ook al omdat we hetzelfde management hebben, daar heb ik ook iets mee afgesproken.

Wat vond je het zwaarste?
Dat was toch wel het fysieke gedeelte. Ik heb echt onderschat dat je zo weinig te eten hebt, elke dag moet leven in 45 graden en dan ook nog eens proeven moet doen. Die proeven zijn dan wel weer het leukste om te doen. Mentaal vond ik het eigenlijk wel een eitje. Verder vond ik 7 liter water per dag drinken verrassend genoeg echt afzien. Je moet het doen voor je gezondheid, maar na een liter of 5 ben je er echt wel klaar mee.

Heb je nog wilde dieren gezien?
Zeker! Ik heb haaien, slangen, varanen, apen en vleermuizen gezien. Je krijgt wel een klamboe, dus de muggen komen daar niet in. Maar die rode mieren wel. Die zijn nog veel erger. Dus het slapen was niet heel chill.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We lijken nu zo’n reclame waarbij altijd de tekst staat: ook zo leuk werken? Kom ons team versterken en heb de tijd van je leven! . • ‘ik heb het allemaal gezien hoor jongens’ (Link in bio voor die grap)

Een bericht gedeeld door Rijk Hofman (@rijkhofman) op

Je broer Tim is uitgegroeid tot een vooraanstaand programmamaker. Fungeert hij ook als een soort coach?
Tim heeft me veel geleerd. We bespreken veel. Hij is de eerste die ik bel als ik een keuze moet maken waar ik zelf even niet uitkom. Toen Tim begon heeft hij zelf alles moeten uitvinden. Ik kan hem alles vragen. Echt super handig. Het is toch een hele nieuwe wereld geweest.

Heb je je nooit ‘het broertje’ van gevoeld?
Absoluut niet. Daar heb ik nooit last van gehad. Ik heb een goede band met Tim en dat ik het broertje van ben is nooit een nadeel geweest. Ook niet qua wereld. Tim is gewoon mijn broer. Altijd al geweest. Hij is een van de slimste, mooiste en knapste personen die ik ken. Het is volledig een voordeel dat hij mijn broer is, maar dat heeft niets met bekendheid te maken.

Welk programma zou jij zelf nog graag willen maken?
Ik zou heel graag 3 op Reis willen maken. Ik houd ervan om landen voor het eerst te zien. In 2018 ben ik in twaalf verschillende landen geweest. Dat was echt een top jaar. De enige continenten die ik nog niet heb gehad zijn Antarctica en Zuid-Amerika. Mijn doel in het leven is elk land van de wereld zien. Ik wil de vraag ‘wat is je favoriete land’ op mijn sterfbed niet niet kunnen beantwoorden. Ik wil elk land mee kunnen nemen in mijn keuze. En ja, ik wil ook naar Afghanistan. Dat vragen mensen altijd als eerst, haha.

Een reisprogramma dus.
Zeker, maar wacht even. Ik zou ook het programma Keuringsdienst van Waarde willen presenteren. Dat programma bevat onderzoeksjournalistiek, maar is super makkelijk aangepakt. Veel journalisten willen moeilijke woorden gebruiken. Bij Keuringsdienst van Waarde vragen ze makkelijke dingen en nemen ze niks aan. Als ze bijvoorbeeld naar een eiboer gaan, dan vragen ze: is dit een ei? Alles wordt dubbel gecheckt en ze gaan nooit ergens vanuit. Dat doe ik ook in mijn leven. Ik kan heel simpel overkomen omdat ik dingen dubbelcheck. Mensen zeggen dan: ja duh. Maar ik wil het gewoon voor de zekerheid checken.

Iets anders, heb jij wel eens gebruik gemaakt van je bekendheid?
Niet op grote schaal. Ik heb wel al een paar jaar niet voor festivals hoeven te betalen. Ik heb veel bekende vrienden, dus ik kan altijd wel iemand vragen. Ik vind dat er trouwens helemaal niet zoveel voordelen aan bekendheid zijn. Het is een bijkomstigheid voor het leukste werk voor mij wat er is. Het grootste voordeel is dat je impact kan hebben en je een groot bereik hebt.

En qua vrouwen. We hebben gehoord dat je wel eens vijf vrouwen op een avond hebt gezoend. Hoe doe je dat?
Haha ja dat is wel eens voorkomen, maar dat was een bizarre avond. Het was niet mijn doel om vijf dames te zoenen, maar het was een gekke gezellige avond. Vijf is ook mijn high score hoor.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ken je nog dat MTV programma ‘Yo Momma’?? Nou nu dus een Nederlandse versie van. Lekker overdreven, lekker hard, lekker MTV. Eerste aflevering van Je Moeder staat online op MTV Nederland (youtube) @mtvnl

Een bericht gedeeld door Rijk Hofman (@rijkhofman) op

Heb je tips?
Ik heb niet per se tips. Ik wist zelf niet wat er die avond gebeurde en dat kwam niet eens doordat ik veel gezopen had. Het was super gezellig, alles klopte en dan hebben mensen de neiging om te gaan zoenen. Tja, haha!

Je geniet dus nog lekker van het vrijgezellenleven.
Ik heb ben nu anderhalf jaar single. Als het de vrouw van m’n leven is dan wil ik het leven delen, maar die vrouw ben ik nog niet tegengekomen. Het valt wel mee hoe hard ik van het vrijgezellenleven geniet. Als je een relatie hebt dan denk je dat het leven pas begint als je vrijgezel bent. Maar dat valt dus wel mee. Soms is het ook jammer, maar ik ben nog niet iemand tegengekomen met wie ik mijn leven mee wil delen. Ik vind het ook wel lekker zo.

Date je wel veel?
Niet veel. Ik heb een handvol dates gehad in mijn leven. Ik weet niet zo goed waarom. Ik vind het altijd een beetje spannend, maar ik vergeet ook dat het daten bestaat. Ik ben bezig met mijn eigen leven. Afgelopen maanden is het niet in me hoofd opgekomen van: oh shit ik heb lang niet gedatet. Ik ben vooral met m’n vrienden en vriendinnen aan het chillen. Misschien over een paar jaar komt er een periode waarin ik wel date.

Hmm, waarom geloven we dit niet?
Oké, misschien heb ik vaker gedatet dan ik denk. Maar dan zag ik het niet als een date. Ik kan aan een chick vragen: zin om te chillen? En dan een paar weken later denk ik: oh kut ze zag het als date. Ik wil gewoon chillen. Ik ben ook bevriend met veel vrouwen. Als ik aan mannen vraag om te chillen zien ze het toch ook niet als date.

Haha, savage. Weleens een blauwtje gelopen?
Yep, ik heb iemand een keer uitgevraagd en ben toen nooit op date gegaan. Dat was Jessie Jazz. Ze heeft nu met Kaj Gorgels. Ik vind het een super leuk stel. Jessie is de grappigste vrouw die ik heb leren kennen, dus ze past goed bij Kaj.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

GELUKT. Ik sta op de foto met Jessie!

Een bericht gedeeld door Rijk Hofman (@rijkhofman) op

Hoe ziet jouw ideale vrouw eruit?
Mijn ideale vrouw is grappig, lief, aantrekkelijk, heeft levenservaring en we moeten elkaar kunnen begrijpen. Bij een vrouw voel ik me gewoon aangetrokken of niet. Dat heeft meer met een vibe te maken. Ik heb geen standaard type. Ik kan ook iemand veel knapper vinden, nadat ik ze al een tijdje ken. Innerlijk is belangrijker dan uiterlijk.  Je moet kunnen levelen met elkaar. Het lijkt me ook leuk als ze vet intelligent is.

Zijn er ook dingen die je niet begrijpt aan de vrouw in het algemeen?
Ik begrijp vrouwen volledig.

Dan zou je de eerste man ooit zijn.
Denk je? Ik heb hints vaak wel door. Het is gewoon een beetje nadenken en je inleven en niet van het makkelijke uitgaan. Als iemand iets gelijk aanneemt dan komt dat vaak uit gemak. Als je gewoon een beetje doorvraagt dan begrijp je iemand. Ik kan me echt wel inleven. Ik kan mijn eigen emoties, verlangen of ego op zij zetten. Dat zijn dingen die je terug kan geven aan mensen.

Dan gaan we op les bij jou. Zeg, heb je naast presenteren nog andere ambities?
Qua werk wil ik doorgaan en meer doen op mijn eigen YouTube kanaal. Acteren vind ik ook te gek. Het liefst in de komedie en iets zelfgeschreven sowieso. Iets zoals Rundfunk dat lijkt me een top baan. Lekker grof, geen rekening houden met kinderen. Ik ga binnenkort iets met acteren doen op mijn YouTube kanaal. Maar hier kan ik nog niks over zeggen, straks wordt het gejat.

Zo jammer dit…
Sorry. Ik heb als goal ook nog gelukkig blijven. Wat voor mij geluk is, is een goede vraag. Een thuis hebben, denk ik. Mezelf thuis voelen, liefde krijgen en niet zoveel zorgen hebben. Hakuna matata. En ik wil kunnen geven de rest van mijn leven. In de mediawereld wordt er veel genomen. Ik wil mensen kunnen geven door middel van hoop, lach, spullen en toekomst.

Je bent niet altijd gelukkig geweest, want je was een tijdje depressief. Je hebt gekozen om hier open over te zijn. Waarom?
Ik gooide het out in the open, omdat ik wist dat het mensen zou kunnen helpen. Ik heb een periode gehad dat ik elke dag met mensen aan het appen was die hetzelfde hadden als ik. Ik kreeg updates van mensen die ik niet kende. Ik kreeg dan bijvoorbeeld een appje dat iemand voor het eerst naar de psycholoog is geweest. Kijk ik ben geen psycholoog, maar het enige wat ik deel is ervaring. Op dat moment was ik over de depressie heen en emotioneel stabiel genoeg om andere te helpen.

Mooi dat je dat doet. Laatste vraag, wie staat er op nummer 1 van mooiste vrouwen ter wereld?
Mila Kunis. Dat komt door haar uitstraling, haar stem en dat ze kan acteren. Dat vind ik sexy.

Goeie keuze. Thanks en keep up the good work!
Jullie bedankt!

De Favorieten van Rijk

Tekst: Lotte Straal

Reageer op artikel:
Q/U met Rijk Hofman over Expeditie, adviezen van broer Tim en blauwtje lopen bij Jessie Jazz
Sluiten