De RHCP werken aan een nieuw album met John Frusciante

Laatst werden we natuurlijk geheel verrassend getrakteerd op een van de mooiste cadeautjes in de muziekwereld. Jonh ‘bloody’ Frusciante is weer terug bij de Peppers. Wij sprongen een gat in de lucht van blijdschap en renden even een eren rondje om het pand door dit geweldige nieuws. Hoe goed Josh Klinghoffer ook is, er is maar één John Frusciante, maar het wordt nog beter. De gitaarmeester werkt samen met de mannen aan een nieuw album.

The RHCP-are back!

De mannen zijn nu dan ook officieel weer helemaal terug. Anthony Kiedis (zang), Flea (bas), Chad Smith (drums) en John Frusciante (gitaar) zijn na een absentie van tien jaar weer helemaal compleet. De mannen die succes kende met de albums: Blood Sugar Sex Magic, Stadium Arcadium en Californication zijn bezig met een nieuwe sound. Laten we eerlijk zijn de beste nummers waren toch in samenwerking met de maestro, genaamd John Frusciante.

Nu gaan ze ons weer trakteren op nieuwe muziek en wij kunnen niet enthousiast genoeg zijn. Chad Smith zei het volgende in een interview: “I was given strict orders for this interview: ‘DON’T TALK ABOUT THE BAND,’ but yes, John is back in the band, and everyone knows that. We’re psyched. The festivals are the only shows booked. For now, we’ll mostly be concentrating on new songs and writing a new record. We’re all real excited to make new music.” Laat dat nieuwe album maar komen.

Magie

De verwachting van een nieuw album ging al een tijdje rond, maar vooralsnog was het niet bekend dat John mee zou werken aan dit album. Ook na het nieuws van zijn terugkomst was het niet duidelijk of hij zou mee werken aan een nieuw album. Nu is de knoop dan ook doorgehakt. Maak je borst maar nat voor een paar heerlijke nieuwe rifjes van de grootmeester hemzelf.

De magie van de Peppers is terug en ook jij kan ze deze zomer live bewonderen. De mannen staan namelijk als headliner op de eerste dag van Pinkpop (vrijdag, 19 juni). Wie weet hebben ze dan ook al wat nieuw materiaal? Wij zijn benieuwd. Om dit heerlijke nieuws te vieren hebben wij nog een ‘oude goude’ voor jullie opgezocht. Anthony, John, een akoestische gitaar op een bootje in Amsterdam. Enjoy the magic!

Reageer op artikel:
De RHCP werken aan een nieuw album met John Frusciante
Sluiten