Liam Neeson schittert in trailer typische actiefilm Retribution

Er staat weer een nieuwe actiefilm met Liam Neeson voor je klaar. Er is nu namelijk een nieuwe trailer uitgebracht voor zijn nieuwste film Retribution, die het publiek een eerste blik geeft op de nieuwe thriller. De nieuwe film wordt op 25 augustus 2023 exclusief in de bioscoop uitgebracht.

Retribution

In Retribution speelt Neeson een investeringsbankier die, heel toevallig, zijn familie moet redden van een bedreiging. In deze nieuwste thriller wordt fondsbeheerder Matt Turner (Neeson) op een ogenschijnlijk gewone ochtend gebeld door een anoniem nummer. Een mysterieuze stem vertelt hem dat er een bom onder zijn stoel ligt. Die volgens de beller zal ontploffen als Turner de instructies niet opvolgt of de auto ongeoorloofd laat stoppen.

Hij krijgt vervolgens de opdracht om bevelen op te volgen, ander zullen zowel hij als zijn kinderen sterven. De trailer geeft ons vervolgens een glimp van de omvang van de verzoeken waarmee Neeson’s Matt te maken krijgt, waaronder het neerschieten en doden van zijn beste vriend. Vanaf dit moment duikt de trailer in de volle breedte van het gevaar waarmee Matt wordt geconfronteerd, inclusief een kijkje in zijn leven en wat hem ertoe bracht het doelwit van een dergelijke aanval te worden.

Remake

Fans van actiefilms denken misschien al dat dit klinkt als de film Speed, waar een bus opgetuigd met bommen zal ontploffen als Keanu Reeves en Sandra Bullock het niet altijd boven de 50 MPH houden. De echte wending is echter dat dit eigenlijk een remake is van een Spaanse film genaamd El Desconocido (hoewel de Engelse titel ook Retribution was). Nog interessanter is dat dit eigenlijk alweer de derde remake is die de film heeft gekregen na de Duitse versie Don’t, Get. Out! en de Zuid-Koreaanse versie, Hard Target. Het is overigens niet zo gek dat ze bij Liam Neeson uitkwamen, want naar verluidt zou er in 2017 al een Amerikaanse remake komen. Dit project liep echter vertraging op.

Reageer op artikel:
Liam Neeson schittert in trailer typische actiefilm Retribution
Sluiten