In Noorwegen vind je een van de coolste restaurantlocaties ter wereld

Stel je voor: je bent omringt door de adembenemende natuurlijke schoonheid, met torenhoge kliffen aan je horizon en het kristalheldere water van een fjord dat je voor je uittrekt. Het lijkt net iets uit een sprookje. En dan kun je er nog waanzinnig goed eten ook. Maak kennis met restaurant Iris.

Iris is geen doorsnee restaurant. Het een gastronomisch juweeltje dat het beste van de Noorse keuken combineert met een werkelijk unieke setting. Gelegen midden op het water van een fjord, je kunt er alleen per boot komen. Als je de horrorfilm The Menu hebt gezien ben je misschien bang geworden, maar wij verzekeren dat er niets is om bang voor te zijn.

Drijvend spaceship

De reis zelf is een onderdeel van de ervaring. Als je Iris nadert, zul je onder de indruk zijn van het aanblik van het restaurant. Het lijkt op een spaceship dat dus op het water drijft. Het is een architectonisch wonder, wat zo uit een futuristische film van Steven Spielberg lijkt te komen.

Leuk design ja, maar uiteindelijk kom je er nog altijd om een vorkje te prikken. Bij Iris draait alles om het vieren van lokale ingrediënten en smaken. Ze halen hun zeevruchten uit het fjord zelf en hun menu is een bewijs van de ongelooflijke rijkdom van de regio. Van perfect geschroeide Sint-Jakobsschelpen tot boterachtige zalm: elk gerecht is een kunstwerk. Die frikandel speciaal haal je maar weer bij de snackbar als je terug in Nederland bent.

Lust voor het oog

Maar het is niet alleen het eten dat indrukwekkend is; het is de hele ervaring. De zaal heeft hoge ramen en biedt een panoramisch uitzicht op het fjord en de omliggende kliffen. Stel je voor dat je van je maaltijd geniet terwijl je naar het lichtspel op het water kijkt en af ​​en toe een bootje voorbij ziet varen.

Prijskaartje

‘Mag ik de rekening alstublieft?’ Ja, zo’n culinaire ervaring komt natuurlijk met een prijskaartje. Een menu bij Iris kost rond de 430 euro en als je er een bijpassend wijnarrangement bij wil hebben, komt daar zo’n 335 euro bij. Maar dan heb je wel een gastronomische experience die je nooit meer gaat vergeten.

Als je van plan was om binnenkort een hapje te eten, moeten we je helaas teleurstellen. Voor zover we kunnen kijken zitten ze tot januari 2024 volgeboekt.

Reageer op artikel:
In Noorwegen vind je een van de coolste restaurantlocaties ter wereld
Sluiten