Disney opent binnenkort ‘Space 220’ restaurant voor een buitenaards diner

Disney opent binnenkort het eerste restaurant op Mars, waar je voor €2.000.000 per raket heen wordt gevlogen voor een 5 gangen-diner en een ijsje toe. Geintje, zo’n feest is het nog niet, maar qua beleving doet het er niet veel onder. Disney is druk bezig om een restaurant in het Epcot themapark te openen wat je het gevoel geeft kilometers boven de aarde te zweven. 

Als jij ooit spacend in een restaurant hebt gezeten, is dat waarschijnlijk in Amsterdam geweest, nadat je met je vrienden een jointje bij de coffeeshop had gehaald. Nu doet Disney een poging om een heel andere soort space aan de eettafel te brengen. Ze  gaan namelijk in Florida bij hun Epcot park een ware ruimtebeleving proberen te creëren. Het toekomstpark Epcot, wat staat voor Experimental Prototype Community of Tomorrow, worden futuristische paviljoens gewijd aan wetenschap en technologie. Zo kon je al een ritje maken in een testbaan voor snelle auto’s, dineren op de bodem van de oceaan of stappen in een raketsimulator. Nu heeft die raketsimulator dus ook nog een bestemming. Het zogenaamde Space 220 restaurant.

Foto: Disney

Space 220

Hoewel Disneyland op het eerste oog alleen voor kinderen lijkt, heeft dit restaurant ook iets voor de volwassenen in petto. De tent gaat zich naast de Amerikaanse cuisine specialiseren in ambachtelijke biertjes en creatieve cocktails. Of de Amerikaanse keuken zo appetijtelijk is weten we eerlijk gezegd niet, het eerste wat ons te boven schiet is vette burgers en chicken & waffles. Dat eet je dan wel gewoon in de ruimte, want door middel van gigantische 4K schermen in plaats van ramen kijk jij uit over het sterrenstelsel. Waar er normaal gesproken vrij weinig activiteit plaatsvindt in de ruimte, gaat Disney dit opleuken met vliegende ruimteschepen, zwevende astronauten en nog veel meer buitenaardse activiteit. Daar kan Elon Musk mooi een puntje aan zuigen. En Jeff Bezos trouwens ook, deze ‘ruimtebeleving’ is veel vetter.

Space 220
Foto: Disney
Reageer op artikel:
Disney opent binnenkort ‘Space 220’ restaurant voor een buitenaards diner
Sluiten