De Renault Scenic E-Tech electric gaat ervandoor met prijs voor beste auto van 2024

Ieder jaar worden de verkiezingen gehouden voor Car of the Year. Dit jaar boog een jury van 59 Europese autojournalisten zich over de kwestie welke bolide dit jaar de prijs verdient. Uiteindelijk kwam de Renault Scenic E-Tech electric als beste uit de test. Deze auto moest het  opnemen tegen een prestigieus rijtje concurrenten.

De Car of the Year prijs werd dit jaar uitgereikt tijdens de Autoshow van Genève. Dit is een groot auto-evenement dat ieder jaar plaatsvindt in de Zwitserse stad. Op dit evenement komen mensen over de hele wereld om de nieuwe auto’s van merken te bewonderen. De verkiezing heeft geen categorieën. er is slechts één prijs te winnen, de auto van het jaar.

Concurrentie

De auto’s die het dit jaar tegen elkaar opnamen waren de Renault Scenic E-Tech electric, BMW 5 Serie, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot (E-)3008, Toyota C-HR en Volvo EX30. Veel elektrische wagens dus. Bij de verkiezing wordt er niet alleen gekeken naar prestaties van de auto, maar vooral naar onderscheidend vermogen. Dit onderscheidend vermogen kan zich bevinden in de laadprestaties, het interieur, de zuinigheid of het opvallende exterieur. De titel is al 60 jaar oud en is ooit bedacht door een Nederlandse journalist.

Winnaar

De Renault Scenic E-Tech electric is als beste uit de test gekomen. Nadat alle 59 de juryleden in Frankrijk een testdag hebben gehad, werd er besloten welke auto dit jaar de prijs had verdiend. Renault deed het als beste en verdiende 329 punten, een overtuigende overwinning ten opzichte van de nummer 2. De BMW 5 serie haalde namelijk 308 punten. Het onderscheidend vermogen van de Renault zou zich bevinden in zijn baanbrekende actieradius en ruime interieur. Het actieradius bedraagt ruim 600km. Dit is combinatie met 220pk is hét recept voor ultiem rijcomfort. De prijs van de EV van Renault begint bij € 42.470 en wordt geleverd vanaf het voorjaar.

Reageer op artikel:
De Renault Scenic E-Tech electric gaat ervandoor met prijs voor beste auto van 2024
Sluiten