Waarschijnlijk verschijnen de remasters van GTA 3, Vice City en San Andreas dit jaar nog

Er gaat geen maand, week of dag voorbij of de geruchtencarrousel over GTA 7 of de remasters van wat oudere GTA-games komen voorbij. De geruchten over dat laatste van de afgelopen tijd lijken meer en meer op waarheid te berusten. Bij Kotaku hebben ze van verschillende betrouwbare bronnen vernomen dat Rockstar inderdaad werkt aan remasters van GTA 3, GTA: Vice City en GTA: San Andreas. Wij zouden dit nieuws ten zeerste toejuichen.

GTA remasters

We zullen jullie niet langer in spanning houden. Volgens de geruchten zouden de remasters dit jaar nog moeten verschijnen. Als we de wandelgangen moeten geloven zou dit mogelijk eind oktober of begin november zijn. Ze komen uit dat voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, Google Stadia en mobile. Ja, je leest het goed, zelfs voor de Switch komen de golden oldies uit. Het zou wel kunnen dat de versie voor pc en mobile wat later volgt omdat Rockstar zich in eerste instantie op consoles zou focussen. Zoals altijd eigenlijk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GTA Cayo Perico (@cayoperico)

Unreal Engine

Om jullie toch meer te vertellen over de remasters, kunnen we het volgende melden: de oudere GTA-games worden naar alle waarschijnlijkheid ontwikkeld met de Unreal Engine en naast een “combinatie van oude en nieuwe graphics” ook een vernieuwde user interface bevatten. Helaas kunnen we niks zeggen of er ook vernieuwde gameplay is, maar naar verluidt wil men wel gewoon de klassieke gameplay van destijds behouden. Mocht er dus een remaster van deze drie games komen, dan is het afwachten op de aankondiging. Nog even geduld mensen. Tot die tijd kan je zien hoe de game er hoogstwaarschijnlijk uit komt te zien.

Reageer op artikel:
Waarschijnlijk verschijnen de remasters van GTA 3, Vice City en San Andreas dit jaar nog
Sluiten