Regisseur James Cameron deelt releasedatum Avatar 3

We nemen je even mee terug naar 2009, het jaar waarin zo’n beetje de hele wereld I Gotta Feeling van de Black Eyed Peas meezong en het jaar waarin we de eerste Avatar film in de bioscopen konden zien. Die film was ook zo’n beetje de eerste film die we in 3D konden zien. In die tijd revolutionair, en de film zelf deed het ook niet onaardig met een wereldwijde opbrengst van 2,7 miljard dollar. Zo’n beetje de meest succesvolle film ooit. Na dertien jaar wachten kregen we vorig jaar eindelijk het vervolg en de regisseur van deze hitserie verklapt ook al wanneer we het derde deel kunnen verwachten. 

We kunnen je alvast geruststellen, je zal niet opnieuw dertien jaar hoeven wachten. Regisseur James Cameron vertelt in een interview met Television New Zealand, wanneer we het derde deel kunnen verwachten. En dat is dichterbij dan we denken.

Avatar 3

Onze James vertelt namelijk dat we Avatar 3 naar verwachting in 2025 in de bioscopen kunnen verwachten. Om het nog specifieker te maken, rond de feestdagen van 2025. De regisseur zegt namelijk alle beelden van de film al geschoten te hebben, tijdens de productie van het tweede deel. Daarmee wilde hij voorkomen dat de acteurs in het derde deel niet ineens zo’n vijf jaar ouder lijken. Hij wilde het Stranger Things-effect voorkomen. Die serie is jarenlang in productie geweest en de acteurs die erin speelden leken aan het eind een stuk ouder dan de leeftijd van hun karakters. Niet erg handig voor de geloofwaardigheid natuurlijk.

Avatar filmserie

Daar heeft James wat voor bedacht. Avatar 3 moet het vervolg worden van de succesvolle film Avatar: The Way of Water en durft zelfs al een releasedatum voor de nieuwe hit te geven: “We zijn begonnen aan de twee hectische jaren van postproductie. Dus het wordt waarschijnlijk kerst 2025” geeft de regisseur aan. Dat is dus al dichterbij dan we denken, gelukkig maar!

Het derde deel is overigens niet het laatste deel van de sci-fi filmserie, want er komt ook een vierde en vijfde deel aan uit het Avatar universum. Avatar 4 komt naar verluid in december 2029 uit, en het vijfde deel wordt in december 2031 verwacht. De films nog nooit gezien (schaam je), of wil je even warm gemaakt worden voor het aankomende deel? Hieronder een trailer van de hit van 2022!

Reageer op artikel:
Regisseur James Cameron deelt releasedatum Avatar 3
Sluiten