Playstation maakt de releasedatum van de Playstation 5 bekend

redactie 8 Oct 2019 Entertainment

JAJA! Het moment is eindelijk daar. De release datum van de PlayStation 5 is vandaag bekend gemaakt. Jezus, wat hebben we lang gewacht zeg. Adios PlayStation 4, welkom Playstation 5. En het mooiste van allemaal: we hoeven hem niet zelf te kopen, want we vragen hem gewoon lekker voor kerst.

De controller

In 2020 op kersemus komt ‘ie hoor.  De CEO van Sony interactive entertainement (SIE) heeft dat gemeld op twitter. Hij laat weten dat dit een hele nieuwe manier van gamen wordt. De L2 en R2 knoppen worden zo aangepast dat als je, je boog aanspant of off-road gaat rijden je het letterlijk meemaakt in je vingers. Debiel toch. Dit is wat hij vertelt over de 5de generatie controllers en gameconsole “Eerst nemen we haptische feedback aan om de ‘rumble’-technologie te vervangen die in controllers wordt gevonden sinds de 5e generatie consoles. Met haptics voel je echt een breder scala aan feedback, dus het crashen tegen een muur in een raceauto voelt heel anders dan een tackle op het voetbalveld. En zegt de CEO verder “Je kunt zelfs een idee krijgen van verschillende texturen wanneer je door grasvelden rent of door modder ploetert.”

Verdere details later

De visie van het bedrijf is dat je het game gevoel echter moet ervaren. Als wij dit zo zien komt alles helemaal goed. Verdere details over de console zal later dit jaar tevoorschijn komen. Spannend!

Reageer op artikel:
Playstation maakt de releasedatum van de Playstation 5 bekend
Sluiten