Chefkok Justin Niessen neemt ons mee op culinaire reis naar Curaçao

Wie is er nog niet geweest? Het prachtige Curaçao waar heerlijke cocktails, geweldig eten en prachtige vrouwen centraal staan. Maar wanneer Curaçao er even niet in zit, dan wordt het tijd om te improviseren. En dat is precies wat wij hebben gedaan. Chefkok Justin Niessen was vastberaden om Curaçao naar Nederland te halen.

Wanneer Justin Niessen iets in zijn hoofd heeft, dan gebeurt het ook. De lichten, de muziek, de drankjes, de mensen en de sfeer zorgen er direct voor dat we in ons hoofd in het warme Curaçao belanden. Dansend lopen we het restaurant van de Curaçaoënaar, oftewel Yu di Kòrsou (kind van Curaçao), Justin Niessen binnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M O N D I (@mondi.amsterdam)

Schaarse glitterpakjes

Het restaurant Mondi (gevestigd in het College Hotel), heeft alles wat we maar kunnen wensen. Een prachtig interieur gecombineerd met het beste eten, de lekkerste drankjes en de mooiste vrouwen. Maar het programma belooft ons ook een spectaculaire avond. Wanneer de fantastische voorgerechten op tafel verschijnen begint ook de eerste act. Wat een binnenkomer is dat. Vier prachtige vrouwen in schaarse glitterpakjes dansen het restaurant binnen. Aan tafel wordt er gespeculeerd door de andere vrouwen: Wat zou zij voor work-outs doen om zo’n lijf te hebben?’ Welke work-outs de dames ook doen, keep on going! De jaloezie druipt van de vrouwelijke gezichten af, terwijl de mannen niet weten waar ze moeten kijken. ‘Het is net alsof we bij Mambo Beach zitten!’, schreeuwt een dame aan tafel die geboren en getogen is op het geweldige eiland. Wat zouden jullie graag bij ons aan tafel zitten hè?

Curaçao is voor iedereen thuiskomen

De voorgerechtjes smullen over de tong en voor we het weten is alles op. Hadden we toch iets sneller bij die Iberico hammetjes moeten zijn. Geen paniek, het hoofdgerecht komt nog. Even naar buiten voor een beetje frisse lucht, want de Curaçao sfeer wordt erg serieus genomen en de temperaturen ook. Buiten staan we te kletsen met echte eilanders, wat een geweldige gesprekken daar uitkomen.Curaçao is voor iedereen thuiskomen, ook als je er nog nooit bent geweest.’ Opeens horen we geluiden waar onze oren bang van worden, maar waardoor wij met een noodgang naar binnen rennen. De volgende act is aan de gang. Een brassband was het enige wat nog ontbrak aan de avond, met als gevolg dat onze hele tafel begon te dansen. we zijn tenslotte toch in Curaçao?!

Wanneer het gedreun stopt en onze buik vol zitten met het geweldige eten, is het tijd voor het toetje. Zo vol zitten we toch niet, wanneer de warme chocoladesaus het huisje van zoetigheid breekt. Wanneer dj Menasa opkomt, weten we niet of we moeten eten of dansen. De tweestrijd breekt ons op en we kiezen ervoor om dansend te eten. Best of both worlds, je weet toch.

Nog een laatste cocktail

Wanneer de avond ten einde komt, nemen we nog een laatste cocktailtje, zodat ook wij nog heel even kunnen genieten van een avond in Curaçao. Getreurd draaien we het slot van onze voordeur open en stappen we weer in de pijnlijke realiteit. Er zit niks anders op. We boeken gewoon een tripje terug naar Curaçao!

Restaurant Mondi is geopend om te gaan eten. Check de website om te reserveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M O N D I (@mondi.amsterdam)

Reageer op artikel:
Chefkok Justin Niessen neemt ons mee op culinaire reis naar Curaçao
Sluiten