Reiger wordt gegrepen door leeuwen in Artis

Redactie 11 jul 2017 Entertainment

Ja hoor, het is weer zo ver. Een oliedomme reiger heeft zich weer eens vergist in het slootje. Het nietsvermoedende gesnavelde beest ging vrolijk langs het water zitten in Artis, turend in het water, in de hoop misschien wel een visje te scoren. Maar dan net bij het gedeelte waar een reiger dat niet zou moeten doen: het hok van de leeuwen.

Dus wordt verandert de situatie van de reiger plotsklaps in standje prooi. De leeuwen op hun beurt zagen eindelijk weer eens de kans schoon om te doen waar ze ooit voor geboren zijn: jagen en doden.

Je ziet ‘m loeren, wachten tot op het juiste moment. Terwijl de reiger met z’n rug naar de leeuw staat, en een toeschouwend jongetje ‘attack’ roept, sprint de vrouwtjesleeuw op de vogel af en grijpt ‘m op genadeloze wijze. De arme reiger heeft geen schijn van kans en heeft het snel begeven. Een beetje training voor de leeuwen met een onvoorziene snack als beloning.

Het is niet de eerste keer dat een reiger in Artis werd gegrepen door de leeuwen. In 2012 vond eenzelfde tafereel plaats. Toen zat er nog meer spektakel in het schouwspel, aangezien de reiger uit de lucht werd getackled.

Reageer op artikel:
Reiger wordt gegrepen door leeuwen in Artis
Sluiten