Rockstar toont goede hart en laat ongeneselijk zieke gamer Red Dead Redemption 2 spelen

Redactie 10 okt 2018 Entertainment

26 oktober komt Red Dead Redemption 2 uit. Een game waar veel mensen naar uitkijken, maar voor sommigen is het ‘t enige waar ze nog naar uitkijken. Het spelen van deze game was de laatste wens van de ongeneselijk zieke Jurian. Daarom besloot zijn vader om uitgever Rockstar aan te schrijven.

Jurian is zo ziek, dat het nog de vraag is of hij de releasedatum van 26 oktober überhaupt gaat halen. Tegen Gamersnet.nl vertelt hij dat hij lijdt aan Neurofibromatose type 2, een verschrikkelijke erfelijke ziekte waarvoor hij uitbehandeld is.

Laatste wens

“Helaas zit ik in de laatste weken van mijn leven. Ik ben uitbehandeld. Sinds 2004 vecht ik tegen een chronische zeldzame ziekte genaamd Neurofibromatose Type 2. Waar er vele ‘goedaardige’ tumoren in mijn lichaam groeien. Lang heb ik het overleefd, maar ik heb er nu genoeg van”, vertelt Jurian.

Zijn laatste wens is om Red Dead Redempation 2 te kunnen spelen. “Aangezien ik in spanning af te wachten zat op Red Dead Redemption 2, ging mijn vader in contact met de uitgever, of ze een exemplaar eerder hadden als uitzondering. Rockstar Nederland wilde het graag geven maar dat mochten ze niet, dus hadden ze contact met het hoofdkantoor, die al snel iets moois voor mij regelde. Eind die week kwamen er twee werknemers van Rockstar Nederland bij mij thuis, die mij een privé-demonstratie gaven van de game. Na een middagje spelen namen ze de game helaas weer mee.”

Weergaloze column van James Worthy

Spijtig dat ze de game weer mee moesten nemen, maar laten we ons vooral richten op het prachtige gebaar van Rockstar om Jurians laatste wens in vervulling te laten gaan en de game ruim voor de release te kunnen spelen. Schrijver James Worthy schreef er in het Parool een weergaloos mooie column over, die je nu eigenlijk even verplicht moet lezen.

Reageer op artikel:
Rockstar toont goede hart en laat ongeneselijk zieke gamer Red Dead Redemption 2 spelen
Sluiten