Oranje O17 belandde in een real-life potje FIFA in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo

redactie 11 Oct 2019 Entertainment

Met 90 procent balbezit en 21 schoten richting de goal lijkt het natuurlijk een gewonnen wedstrijd. Maar niks is minder waar. De wedstrijd met deze dominerende statistieken eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Bizar!

Spektakelstuk

Terwijl iedereen nog bijkomt en nageniet van de late overwinning van Ons Oranje tegen de Noord-Ieren, gebeurde er op een ander veld iets nog opmerkelijker. De jonge talenten van Oranje O17 speelden namelijk in hun EK-kwalificatie poule tegen Kosovo. Wie? Ja, precies dat dus. Een makkelijke overwinning en een dominant optreden was natuurlijk te verwachten. Een dominant optreden werd het zeker, maar de overwinning bleef na alle ongeloof uit.

Oranje O17
Foto: Ons Oranje Foto: Ons Oranje

Bizarre statistieken

De jonge Oranjeleeuwen hadden 21 schoten gelost op het doel van Kosovo. Daarvan gingen er acht op doel en negen naast. Ook werden er nog vier schoten geblokt door de geparkeerde bus van Kosovo. Maar de meest opmerkelijke statistiek is toch echt wel het 90 procent balbezit van de jonge leeuwen. Kosovo heeft simpelweg de bal niet in bezit gehad. Johan Cruijff zal trots zijn. Toch speelden de twee gelijk. Kosovo had namelijk 1 schot en die ging erin. Als dit een potje FIFA was dan lag de controller nu in stukjes op de grond. Boos kunnen we natuurlijk niet zijn op onze talenten na zo’n dominant optreden. Soms zit het tegen en soms zit het mee in het voetbal. Op de naar de volgende wedstrijd jongens!

Reageer op artikel:
Oranje O17 belandde in een real-life potje FIFA in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo
Sluiten